Podcasttal és élőben közvetített istentisztelettel segítenek a tatai reformátusoknak megélni a hitüket

Vasárnap üres templomban tartott istentiszteletet Tatán dr. Szabó Előd lelkipásztor, de a hívek az interneten élőben követhették azt.

Sz. D.

Vasárnap üres templomban tartott istentiszteletet Tatán Szabó Előd lelkipásztor, de a hívek az interneten élőben követhették azt.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

A Magyar Református Egyház szüneteltet minden egyházi alkalmat a koronavírus-fertőzés miatt. Ezek közé az alkalmak közé sorolható az istentisztelet, áhítat, jegyesoktatás, bibliaóra, konfirmációelőkészítés, ifjúsági alkalom, baba-mama kör, egyházi testületi ülések (egyházmegyei tanács, közgyűlés, zsinati tanács, zsinat, presbiteri ülés.

 

Továbbá szüneteltetik még a gyülekezetekben esedékes canonica vizitációkat, a presbiteri szövetségi és nőszövetségi alkalmakat, konferenciákat, továbbképzéseket, tanfolyamokat és egyéb csoportos foglalkozást, közösségi alkalmat – tudtuk meg a reformatus.hu-ról.

A vírus miatt hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban a református egyház Zsinatának Elnöksége a következő kéréssel fordul a gyülekezetek, lelkipásztorok és egyháztagok felé:

  • A lelkészi hivatalban telefonügyeletet tartsanak, az egyházközségek az adminisztrációt online intézzék.
  • Temetésekkor csak a szűk család vegyen részt a szertartáson.
  • A konferenciatelepek ne fogadjanak gyülekezeteket, vendégeket.
  • A gyülekezeteket, hogy ha módjuk van rá elmélkedéseket, imádságokat osszanak meg tagjaikkal.
  • Mindemellett reformatus.hu honlapon minden reggel online áhítatot tartanak, illetve vasárnap délelőtt online istentiszteletet közvetítenek. A Tatai Református Egyházközösség is betartja a kéréseket, és igyekszik mindinkább segíteni a híveknek megélni hitüket. Elkészítették például az első podcast hanganyagukat „Kezeket fel” címmel, hogy ezzel is segíthessék a híveket, illetve felidézhessék az éteren keresztül azokat az élményeket, amelyeket például egy bibliaóra tud nyújtani.

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2544303352461052&id=1390726197818779&__xts__%5B0%5D=68.ARBsPv6CtiXVU0vnhU0vHp24lJgpSUGeWyuZLCiZfZbG9ZRulvDsXlpVsKSQzOappfQy7NVS6q2WybupblYXbqfiAq5FLCQbwKci3YRXg8gcXx4I_LKaXFk24kjXYuU4gs_JJQ0XsSr3FEiMOfVBZnBVp4VfoqQg86bhqxUx71buimNi_FxsUp7PvlqYm2qUAayg2xq4QZ6_l5TxZGS8s2r2MJdjEfPFYQVrL-Vv1owrMtgFOikuLqBDJkswWFLBwSSRKN7RYrNfmEmCLKWisp1gHdMNCNFa1ujBb0n3brJr_DEc-bemT_mS3Osm3YSNRbEiJGiRKSISxXFbHwRu04eoTiwS&__xts__%5B1%5D=68.ARA9mSfpe8cw7uPnHMxp_ZOsS2y76ZPSIo14QuPOCuu1AZnxwQNQ1W0SEqMm6KDzpwBGGO8CTXQjw30GsO7Fe91Zm6v3VUEqMguneU_GcUZRPekUocVlfNTcMN94Tdnwr3TNMOjWw378pohbKhyVRzoxfp6UR4uzpdkcpQPIAZD9TNOklOdgLbfA9Tpkq8YLSVHzHUTb2JFE_a862DFyXEiJ_M6bmUAP7cKOBNFzUXEsEGShffEjjwa09nK7bYNnT_xd0YP_gUGU5H5UWaz5IYKFYy7qXiOWHnsptVd7jp0zhu6Jx_j33dg0KQMS1CTDVzMJWzHT73_MPpaidftcV8-u_iVj&__tn__=-R

    A Tatai Református Egyházközség lelkipásztorát, dr. Szabó Elődöt arról kérdeztük, hogy mit üzenne a felekezetnek, híveknek, hogy tegyenek, ha nincs istentisztelet.

    Istentisztelet a Kocsi utcai református templomban (Fotó: Sz. A. / Kemma.hu)

    – Alapvetően nekünk megvan a magunk kialakult rendje. Mindenképpen szeretnénk a hívekkel felvenni a kapcsolatot továbbra is. Minden vasárnap online elérhető az istentiszteletünk, hiszen ezt megtartjuk a kialakult helyzettől függetlenül, amin csak a lelkipásztor szűk családja vehet részt. Továbbá podcast formájában hetente kétszer is jelentkezünk, mindemellett minden hétfőn nyolc órakor áhítattal is készülünk – részletezte.

     

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában