Házhoz viszik a tataiaknak a kistermelők portékáit

Tatán aztán tényleg nem kell kimenni az utcára senkinek. Szinte mindent házhoz visznek a lakóknak. Többek között tojást, húst, zöldséget, tejtermékeket is.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: Beküldött

Összefogtak a tata környéki termelők. A Forrás Bevásárló Közösség tagjaitól ezentúl házhoz szállítással is lehet vásárolni. Ugyan csak a nyárra tervezték a szolgáltatás bevezetését, de mivel a termelői piac a helyzetre való tekintettel bezárt, már most elkezdték a kiszállítást. Így senkinek sem kell lemondania kedvenc portékájáról. De a kiszállítás nagy segítség lehet az időseknek is. Herczig Szabolcstól, a Forrás Bevásárló Közösség egyik szervezőjétől megtudtuk, hogy a hirtelen jött helyzet nagy kihívás elé állította őket.

– Házhoz szállítást egyelőre csak Tata területén tudjuk biztosítani, az agostyáni városrész kivételével. Folyamatban van a szomszédos településekre, illetve az agostyáni városrészre történő kiszállítás megszervezése is, melyről hamarosan tájékoztatni fogjuk a vásárlóinkat – árulta el Herczig Szabolcs, aki hozzátette, a megrendeléseket csak online módon, e-mailen keresztül tudják elfogadni. A rendelési listát minden héten hétfőn küldik ki, a megrendelések leadásának határideje szerda 12 óra. A szállítás pedig péntek 16–18 óra között zajlik.

– Az általunk elküldött, vagy a honlapunkról letölthető listán szerepelnek a termelők nevei és az általuk kínált portékájuk és azok árai. Mi a megrendeléseket továbbítjuk a termelőknek, akik pénteken délelőtt összeállítják a csomagokat, ezután közösen egy névre szóló ládába készítjük össze azokat. A futárok ezeket viszik ki a megrendelőknek – magyarázta a szervező, aki arra kéri a vásárlóikat, hogy mivel a futároknál nem lesz kassza, pontos összeggel készüljenek a fizetéskor.

Házhoz viszik az idősek ebédjét

A tatai Szociális Alapellátó Intézmény házhoz szállítással biztosítja a szociális étkeztetést valamennyi, a tatai kistérséghez tartozó településen. Az időskorúak telefonon jelezhetik, ha szeretnének meleg ebédet kérni. A rendkívüli körülményekre való tekintettel az intézmény nem számít fel külön díjat a szállítási költségek fedezésére, így mindenki 410 forintos egységáron juthat hozzá az ebédhez. Az elszámolás havi rendszerességgel, utólagos számlázással, a fizetés pedig elsősorban átutalással történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában