A tatai plébános a Kálvária-dombon imádkozik híveiért

A tatai plébános, Bálint atya videóban üzent híveinek, akikért ebben a nehéz és szokatlan helyzetben minden este a Kálvária-dombon imádkozik.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/ Szent Kereszt Plébániatemplom

A Szent Kereszt Plébániatemplom közösségi oldalán osztotta meg Bálint atya megható üzenetét. A lelkipásztor úgy kezdi magvas gondolatait, hogy sajnos most szokatlan helyzetbe került az emberiség, így most szokatlan módon kell a hívekkel is kapcsolatot teremteni.

Az atya kihasználva a technika adta lehetőségeket küld bátorítást, üzenetet és imádságot híveinek, ha már a templomban nem találkozhatnak személyesen. Bálint atyában egy csodálatos ötlet vetődött fel, hogy ebben a kialakult nehéz helyzetben miként tudná leginkább tartani a kapcsolatot híveivel. Ekkor ötlött fel benne, hogy Tata közepén található a Kálvária-domb, amely elmondása szerint egy ragyogó adottság, hiszen onnan rálátni az egész városra és a környékbeli falvakra. Ezt kihasználva a lelkipásztor ameddig tart ez nehéz helyzet minden este 8 órakor felmegy a dombra és imádkozik híveiért és mindenkiért. Hangsúlyozta, hogy most valóban mindannyian rászorulunk az Isten segítségére, így legjobban az imádság tud összekötni bennünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában