továbbtanulás

2020.01.17. 14:00

Remek nyílt napot sütöttek ki a Keriben

Nyílt napot tartottak kedden a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A programon az általános iskolásoknak lehetőségük volt bepillantani az oktatási intézmény életébe: nyílt órán és különböző interaktív foglalkozásokon vehettek részt.

Sugár Gabi

Flambírozott palacsinta, marcipánkészítés: interaktív órákon vettek részt a kereskedelmi szakközépiskolában a pálya iránt érdeklődő diákok.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Nyílt napot tartottak kedden a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A hagyományos programon az érdeklődő általános iskolásoknak lehetőségük volt bepillantani az oktatási intézmény életébe: nyílt órákon és különböző interaktív foglalkozásokon vehettek részt.

Müllerné Liszki Melinda szakmai igazgatóhelyettes elmondta: a délelőtt folyamán kétszázötvennél is több látogatójuk volt. A nyolcadikosok mellett hetedik osztályból is érkeztek érdeklődők, akik kipróbálhatták magukat marcipánkészítésben, a mérés és csomagolás fortélyait is megismerhették, emellett limonádét és flambírozott palacsintát kóstolhattak. Változatos burgonyás ételeket is felkínáltak: volt hasábburgonya és szalmakrumpli, tócsi, burgonyafőzelék, sőt csipsz is készült a hétköznapi zöldségből.

A fiatalok nyílt órára is bemehettek, ételkészítési ismeretek mellett idegenforgalmi, informatikai ismereteket gyűjthettek. A több száz érdeklődő kérdéseire tucatnyi gyerek és oktató válaszolt a délelőtt folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában