a megye hét csodája

2020.01.21. 13:56

A bajóti Öreg-kő lett a nagy befutó

A megye hét csodája játékunk abszolút győztese a bajóti Öreg-kő lett. Népszerűségét emléktáblával is elismertük.

F. K.

A megye hét csodája játékunk abszolút győztese a bajóti Öreg-kő lett. Népszerűségét emléktáblával is elismertük.

Forrás: Beküldött

A megye 7 csodája elnevezésű játékunkban arra biztattuk olvasóinkat, hogy szavazzák meg, hol várnak látogatókat szűkebb hazánk legszebb természeti képződményei. A látványosságokra, a jelölések alapján a 24 Órából kivágott szelvényeken, illetve a kemma.hu-n lehetett szavazni.

Az epöli sziklákat, a sátorkőpusztai barlangot, a Fényes Tanösvényt, a tardosi Malomvölgyet, a tatai Öreg-tavat és az agostyáni arborétumot megelőzve, barlangjaival a bajóti Öreg-kő lett a nagy befutó. Az erről szóló táblát a Mediaworks kiadó, a 24 Óra és a Kemma.hu képviseletében lapunk munkatársa, Fenyvesi Károly adta át csütörtökön Bajót polgármesterének, Tóth Zoltánnak.

A termeszetjaro.hu az Öreg-kő mészkősziklasort a turisták, régészek, barlangászok, geológusok, sziklamászók egyik kedvelt terepeként jellemzi. A késő triász korú mészkőből álló, sasbércként kiemelkedő sziklás hegy oldalában, 340 méteres magasságban nyílik a Dunántúl fontos régészeti lelőhelye, egyik leglátványosabb barlangja, a Jankovich-barlang.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában