államalapítás ünnepe

2019.08.19. 09:32

Megszegték az új kenyeret Tokodon

Tokodon megtartották a Szent István-napi ünnepséget. Az eseményen átadták a Tokodért kitüntetést is.

W. P.

Veres Károlyné és Veres Károly érdemelték ki az elismerést

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A tokodi alkotóház udvarán tartották meg augusztus 16-án pénteken a Szent István-napi ünnepséget, melyen Tóth Tivadar polgármester köszöntője után Robotka Dénes képviselő mondott ünnepi beszédet. Ezt követően a Tokodért kitüntetés átadása következett, melyet minden évben a kiemelkedő teljesítményt nyújtó és a telepítés hírnevét öregbítő személyeknek, vagy közösségeknek adományoznak. Idén Veres Károlyné és Veres Károly, a Tokodi Csillagfény Mazsorett Csoport vezetői érdemelték ki az elismerést. Az általuk alapított és vezetett csapat hazánkban és külföldön is rendszeresen fellép és a községet képviselve szép eredményekkel térnek haza a rendezvényekről.

Veres Károlyné és Veres Károly érdemelték ki az elismerést (Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra)

A méltatás után Tóth Tivadar és Horváth Mihály alpolgármester adták át a kitüntetést a házaspárnak. A Tiszta udvar, rendes ház címek átadása után Kardos Mihály plébános szentelte meg a nemzeti színű szalagokkal átkötött kenyereket, amelyet Tóth Tivadar és Horváth Mihály szegett meg. Az ünnepségen fellépett az Áldás Együttes, melynek műsorában az István, a király dalai is elhangzottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában