kedvezmények

2019.04.26. 16:45

Több mint 150 helyen kaphatunk kedvezményeket a Dunamente Kártyával május 1-től

Összefogtak megyénk turisztikai szervezetei, amelynek eredményeként május elsejétől Dunamente Kártyát vezetnek be a térségbe látogatóknak, akik ennek segítségével mintegy 150 helyen vehetnek igénybe különböző kedvezményeket.

Várvizi Tamás

A megyénk területén működő öt turisztikai desztináció menedzsment (TDM), valamint az Észak-Komárom és Párkány közötti területen működő szervezet szakemberei 2018 tavasza óta több alkalommal találkoztak annak érdekében, hogy szakmai munkájukat összehangolják. Ennek eredményeként május elsejétől Dunamente Kártyát vezetnek be, amivel több mint 150 helyen vehetnek igénybe kedvezményeket a térségbe látogatók.

Az egyeztetések során lépésről lépésre körvonalazódott egy határon átnyúló „Dunamente turisztikai térség” kialakításának szervezeti és szakmai háttere. Ezen előzmények után határozták el egy konzorcium megalapítását, amely az „Összefogás a Dunamente turisztikai térség fejlesztéséért” nevet kapta.

Szerdán délelőtt ünnepélyes keretek között a Dunán aláírtak egy konzorciumi együttműködési megállapodást a helyi szervezetek, a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület, a Komáromi Turisztikai Egyesület, a Dorog és térsége Turizmus Egyesület, az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület és a Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft., valamint a Dunamente-Podunajsko OOCR-TDM szervezet szakemberei, a Komárom-Esztergom megyei önkormányzattal közösen.

Egyedülálló kártyarendszer

A Dunamente Kártya egyedülálló módon határon átnyúló rendszer, alkalmas lesz arra, hogy az elfogadóhelyek látogatásakor a vendégek különböző kedvezményekben részesüljenek. A látogatók akkor juthatnak hozzá térítésmentesen a tartózkodási idejük időtartamára érvényesített kártyához, ha a kártyarendszerhez csatlakozott 30 szálláshelyek valamelyikén minimum két éjszakát eltöltenek. A kártyával felkereshető látnivalók, igénybe vehető szolgáltatások száma eléri a 150-et. A kedvezményeket nyújtó partnerek főbb csoportjai a múzeumok, és egyéb kulturális bemutatóhelyek, a fürdőzés és wellnesstémakörben működő szolgáltatók, valamint vendéglátóhelyek alkotják.

További információ a www.dunamente-card.com weboldalon.

Az összefogás első, kézzel fogható eredménye a Dunamente Kártya bevezetése lesz május elsején. A Monostori erődben rendezett szakmai napon Magyarics Gábor Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke üdvözölte az együttműködést és a kedvezménykártyát is.

– Külön öröm számomra, hogy az összefogásban nemcsak hazai, hanem határon túli szervezet is részt vesz. Bízom abban, hogy ez az együttműködés gyümölcsöző lesz és sokan élnek majd a Dunamente Kártya adta lehetőségekkel – emelte ki Dr. Molnár Attila.

Komárom polgármestere úgy fogalmazott, ha a Duna-híd építését, a Csillag erőd korszerűsítését vagy a 13-as és 81-es utak felújítását vesszük, akkor elmondhatjuk, hogy kiemelt lehetőséget kap térségünk. Az eseményen részt vett többek között Semsei Sándor, a Magyar Turisztikai Szövetség elnöke, valamint Keszegh Béla, Észak-Komárom polgármestere is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában