fények és hangulatok

2019.04.28. 19:26

Az éjszakai drónfelvételen Tatabánya másik arcával találkozhatunk

Tatabánya-Kertváros ilyen felvételen ritkán látni. Bár a városrész főként családi házakból és lakótelepből áll, érdemes elmerülni a látványban, amit az éjszakai fényei nyújtanak.

Kemma.hu

Tatabánya-Kertváros a megyeszékhely legfiatalabb városrésze. Jóllehet, nincs sok műemléki épülete, de ezen az éjszakai felvételen csodaszép arcát mutatja a város volt VI. kerülete, mely túlnyomórészt családi házakból áll.

Itt található a Kertvárosi-lakótelep (régi nevén Groznij-lakótelep) is, ami a köznyelvben „Mandinka” néven ismert. 1952-ben kezdték el építeni a Tatabányai Szénbányák Tröszt kezdeményezésére és az akkori Nehézipari Minisztérium beruházásaként. A városrész kulturális központja a Bányász Művelődési Otthon, amely otthont ad egy kis mozinak, valamint számos helyi kulturális csoportosulásnak. Határában található a város ipari parkja, ahol több multinacionális cég telepedett le. A fények pedig csodaszépen kirajzolják a városrész ismert részeit, útjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában