változások

2019.02.28. 11:27

Tata új áruházánál a közlekedési rend is megváltozott

A közlekedési rend is változott a piac melletti területen az új áruház megnyitásával. Az első nap reggelén az üzlet parkolója hamar megtelt vásárlókkal.

Szűr A.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Február 28-án nyitotta meg kapuit a környékre tervezett két áruház közül az első: a Lidl új parkolókat is kialakított, valamint mindezzel párhuzamosan a közlekedési rend is megváltozott a környéken. A kisboltokhoz és a Sparhoz vezető utat (ahonnan a Fényes fasor felé már hetek óta nem lehet kikanyarodni), most teljesen lezárták: óriási betontömbök állják útját mind a be-, mind a kihajtóknak. Pár méterrel odébb viszont megnyílt a kereszteződés, amelyekkel a régi boltok és az új üzlet is megközelíthető,.

Fontos figyelni arra is, hogy ha valaki a Spar felől, a régi parkolóból akar az Oroszlányi útra kanyarodni, annak elsőbbséget kell adnia a Lidl parkolójából érkezőknek. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az élelmiszerlánc 100 parkolót alakított ki, de emellett azt is ígérték, hogy az Oroszlányi úti kereszteződést (ez vezet le a piac felé a Május 1. útról az Által-érnél) fogják fejleszteni és lámpásítani, valamint hozzájárulnak az Új út és a Fényes fasor találkozásánál egy körforgalom kiépítéséhez. Michl József polgármester év végi összegzésében a tata.hu-nak arról beszélt, hogy hamarosan megépülhet a kis körforgalom, így valószínűleg erre sem kell már sokat várni.

Az Interspar innen néhány méterre, a régi TAC-pályán épül közben: itt négyszáz parkolóhelyet is kialakítanak majd, de, ahogy azt a város " target="_blank" rel="noopener nofollow">hivatalos facebook-oldalán írták, a szintén a közelben épülő piac mellett is lesznek új helyek kialakítva az autósoknak.

Szintén fontos információ, hogy a Május 1. úton is elkezdték összehangolni a lámpák működését, ugyanakkor a Keszthelyi úton még mindig csak félig használható a kereszteződés. A Május 1. út felől érkezők csak a Fürdő utca felé tudnak kanyarodni, míg a Bláthy felől lefelé haladók csak a Május 1. út felé mehetnek, egyenesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában