verseny

2019.02.17. 08:02

A bábolnai kamionos olyat tud, amit kevesen Európában

Józsy László tizennégy éve kamionozik, a közelmúltban pedig egy nem mindennapi versenyen vett részt.

N. T.

Józsy László tizennégy éve kamionozik, a közelmúltban pedig egy nem mindennapi versenyen vett részt.

Forrás: Shutterstock

Józsy László, aki tizennégy éve kamionozik a Bábolna Speednél, nemrég egy sokak által ismert sofőrversenyben vett részt, amelyen szép eredményt ért el. Ez a kihívás egy olyan hatékony sofőri vezetési stílust népszerűsítő megmérettetés, amely jelentős üzemanyag megtakarítást eredményez.

A három hónapig tartó verseny ideje alatt mintegy 140 ezer liter üzemanyag-megtakarítást értek el hatékony vezetési stílusukkal az idei versenyzők. A sofőrök viadalában 880 magyar, 758 cseh és 543 szlovák járművezető vett részt, köztük Józsy Lászlói is, aki a második helyen végzett. A díjazott egy svédországi jutalomutazást is nyert. A magyar, cseh és szlovákiai küldöttség a híres kamiongyárat is meglátogathatta.

A bábolnai sofőr így saját szemével láthatta annak a járműnek a gyártását, amellyel a hétköznapokon a kenyerét keresi. Józsy László várhatóan egy ügyességi kamionos versenyben is szerepel majd április 13-án. A hatékony vezetési verseny első három helyezettjét ugyanis alapvetően kvalifikálták erre a viadalra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában