Felhívás

2024.04.02. 17:17

Videófelvételed van a halálos bajóti rallybalesetről? Jelentkezz a rendőrségnél!

Négyen a helyszínen életüket vesztették, egy néző pedig napokkal később, a kórházban halt meg azok után, hogy a 11. Esztergom-Nyerges Rallyn elütötte őket egy versenyautó. A rendőrség a lakosság közreműködését kéri a tragédia körülményeinek tisztázásában.

Walczer Patrik

Mint arról lapunk is beszámolt, halálos baleset történt március 24-én kora délután a 11. Esztergom-Nyerges Rally második versenynapján. A Lábatlan és Bajót közötti szakaszon az egyik versenyautó megcsúszott és a nézők közé csapódott.

Négy emberéletet követelt a magyar rally történetének legsúlyosabb balesete
Várja a rendőrség a rallybaleset szemtanúinak jelentkezését
Fotó: W. P. / Forrás:  24 Óra

A baleset következtében négyen a helyszínen meghaltak, az ötödik áldozat egy kislány volt, aki napokkal később, a kórházban halt bele a sérüléseibe. A rendőrség később közölte, hogy a tragédia a nézők elől elzárt területen következett be és hogy az ott tartózkodók tiltott helyen álltak. Egy szemtanú a lapunknak elmondta, hogy a tragédia bekövetkezése előtt ő is ugyanazon a tiltott helyen szemlélte a futamot, ahol később becsapódott a jármű, ám a baleset előtt pár perccel meggondolta magát és elsétált onnan. Utóbb kiderült, ez lehetett élete legjobb döntése.

Várják a baleset szemtanúinak jelentkezését

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n tett közzé felhívást, melyben azt írják, hogy a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálják. Halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség várja azok jelentkezését, akik érdemi információkkal, illetve videófelvétellel rendelkeznek a rallybaleset kapcsán. Nyomatékosan kérik a közvéleményt, csak azok keressék a hatóságokat, akiknek a tragédiával kapcsolatos felvételek vannak a birtokaikban.

A szemtanúk személyesen megjelenhetnek Tatabányán, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányságon, de akár az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es telefonszámon, a 112-es segélyhívón, vagy a 34-517-777-es telefonszámon is bejelentést tehetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában