Vádemelés

2024.04.05. 07:00

Videón a menekülés: rendőrkutyával és drónnal üldözték a betörőt

Vértesszőlősről lopott pénzt és ékszereket a visszaeső tolvaj. Bicskei otthonából a menekülés nem volt sikeres, hamar elfogták a rendőrök.

Kemma.hu

Lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akit a rendőrség kutyával és drónnal követve fogott el menekülés közben. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, kötelezze a sértett kárának megtérítésére. A férfi büntetett előéletű 2019-ben lopás miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a bíróság, a büntetéséből 2020-ban szabadult.

Betörés után menekülés: kutya is segített elfogni a visszaeső tolvajt
Betörés után menekülés: kutya is segített elfogni a visszaeső tolvajt
Forrás:  Shutterstock/Illusztráció

A vádirat szerint a különös visszaeső férfi  2021. december 4-én egy vértesszőlősi ház udvarára a hátsó kerítésen át bement, ott magához vett egy metszőollót. A metszőollóval az egyik ablakot befeszítette, kinyitotta, majd bemászott az étkezőbe. A házban kutatott, magához vett előbb  900 ezer forintot, majd  több ékszert. Az arany ékszerek értéke összesen: 842 ezer 810 forint volt.

Sikertelen volt a menekülés

Az elkövetőt DNS-nyom alapján azonosította a nyomozó hatóság, ezért 2022. december 13-án a bicskei otthonába ment elfogni. A férfi azonban a háza ablakán kiugrott és elszaladt. A férfit menekülése közben a nyomozó hatóság  kutyával és drónnal követte, ezt követően fogta el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában