Ítélet

2024.03.19. 17:36

Fotókon a nagy betörés: 2 millió értékben vitte a cuccokat

A férfi a baji családi házból vitt el tárgyakat 2 millió forint értékben. Az enyveskezűnek nem ez a betörés volt az egyetlen bűne. Most elítélte a bíróság.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint lopás miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki egy baji házból lopott. Az ügyészség indítványára a bíróság a betörés miatt a férfit 2 év börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a polgári jogi igényt előterjesztő egyik sértett kárának megtérítésére. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott, védő is tudomásul vette.

A betörés során több mint 2 millió értékben vitt el tárgyakat a férfi
A betörés során több mint 2 millió értékben vitt el tárgyakat a férfi
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A betörés során mindent vitt a férfi

A vádirat szerint a férfi 2023. május 8-án egy baji családi házhoz ment, az ablakon benézve meglátta, hogy egy asztalon ékszerek vannak. A bejárati ajtó melletti ablakot betörte, azon keresztül a házba behatolt, ott kutatást végzett. A házból 2 millió 430 ezer 79 forint értékben készpénzt, ruházatot, ékszert, műszaki eszközöket, és más használati tárgyakat vitt el.

A sértett kára megtérült, mivel a férfi a lopott tárgyakat egy ingatlanra vitte, ahol azokat a nyomozó hatóság azokat lefoglalta, majd a sértett részére visszaadta.

A férfi ezt megelőzően 2022. március 17-én a tatai áruházban a bevásárló kosarába helyezett kozmetikai termékeket, majd azzal a szándékkal, hogy e termékeket eltulajdonítsa, az áruház területén lévő egyik próbafülkébe bement, ahol a borotvakészülék áruvédelmi eszközzel ellátott csomagolását széttépte, eltávolította, majd ezt követően a borotvakészüléket, a borotvapengéket, a fogkrémet és a parfümöt egyaránt a ruházatába rejtette. Ezt követően a kosarában lévő pár darab árut kifizette, majd a ruházatába rejtett összesen 14 ezer 627 forint értékű termékkel együtt távozott az áruházból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában