Garázdaság

2024.03.18. 11:00

Videón a többszörösen visszaeső, ahogy vascsővel és kővel tört-zúzott lopásai közben

Mindent megrongált, tört és zúzott is a férfi, aki több száz ezer forintos kárt okozott lopásai közben. A többszörösen visszaeső férfit most kapcsolták le a rendőrök.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy garázdaság bűntette, garázdaság vétsége, rongálás vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a többszörösen visszaeső férfival szemben.

A vádirat szerint az elkövető 2022. július 17-én a hajnali órákban  a komáromi köztemetőben vascsővel többször megütötte az ott lévő díszítésre szolgáló műkőből készült Mindszenty József másolati szobrot, annak kezeit és orrát letörte. A férfi ezzel 240.000 forintnyi rongálási kárt okozott.

A többszörösen visszaeső férfi a Mindszenty szobrot is megrongálta
A többszörösen visszaeső férfi a Mindszenty szobrot is megrongálta
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A többszörösen visszaeső férfi mindent tört és zúzott

Az elkövető 2022. augusztus 16-án hajnalban egy másik komáromi pénzintézet bejárati ajtajának üvegezését egy ismeretlen eszközzel megdobta, így abban  356.977 forintnyi kárt okozott.

A mellékelt fotókon a megrongált Mindszenty szobor, valamint az egyik bankfiók megrongált üvegezése látható. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a sértettek kárának megtérítésére.

A férfi 2022. július 21-én hajnalban a komáromi bankfiók ügyfélbejárati ajtó üvegét egy kővel megdobta, ezzel azt betörte, így 146.453 forintnyi kárt okozott. Az elkövető ezután egy műszaki áruház bejárati ajtaja üvegezését is betörte kővel, ezzel 219.805 forintnyi kárt okozott. A felvételen ennek az üvegnek a betörése látható, illetve a betörést megelőzően az elkövető, amint sétál az utcán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában