Ítélet

2023.12.13. 07:00

Kiderült, mennyivel úszta meg az esztergomi zebrán gyereket gázoló szlovák nő

A szlovák nő lassítás nélkül vezetett az esztergomi zebra irányába, ahol már későn vette észre a fiatalkorút, akit elütött.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben hozott ítéletet azzal a nővel szemben, aki a zebrán átkelő gyalogost ütötte el Esztergomban. A bíróság a vádlottat 440 ezer forint pénzbüntetésre, valamint 5 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész és az elkövető is tudomásul vette.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a szlovák nő  2021. november 4-én  44-50 kilométer/óra közötti sebességgel vezette a személygépkocsit Esztergom lakott területén a kijelölt gyalogos-átkelőhely irányába. Ezen az útszakaszon a megengedett legnagyobb sebesség 40 kilométer/óra. Ezzel egyidőben a zebrán átkelésre várakozott kiskorú sértett. A sofőr nem lassított a zebrához közeledésekor, ezért nem észlelte időben az elsőbbséggel rendelkező, azonban az úttestre váratlanul lelépő gyalogost, aki kerékpárját maga mellett tolva  kívánt átkelni.

A sofőr akkor vette észre a fiút, amikor az úttestre lépett, ekkor már késedelem nélkül fékezett, eközben elütötte őt. Az ütközés miatt a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, ennek tényleges gyógytartama 3 hónap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában