Vádemelés

2023.10.16. 07:00

Sokkoló videó Esztergomból: zebrán gázolta el a kamaszt a szlovák nő

A szlovák nő ügyében vádat emelt az ügyészség. Az Esztergomban fiatalt gázoló sofőr pénzbüntetést és eltiltást kaphat tettéért.

Kemma.hu

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki a zebrán átkelő gyalogost ütötte el Esztergomban, mert az átkelőhelyhez közeledve sem lassított kocsijával. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a nővel szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el a közúti vezetéstől.

A vádirat szerint a szlovák állampolgárságú nő  2021. november 4-én  44-50 kilométer/óra közötti sebességgel vezette az autóját Esztergom lakott területén a kijelölt gyalogos-átkelőhely irányába. Ezen az útszakaszon a megengedett legnagyobb sebesség 40 kilométer/óra. Ezzel egyidőben a zebrán átkelésre várakozott kiskorú járókelő. A sofőr nem lassított a zebrához közeledésekor, ezért nem észlelte időben az elsőbbséggel rendelkező, azonban az úttestre váratlanul lelépő gyalogost, aki kerékpárját maga mellett tolva akart átkelni az úton.

A nő akkor vette észre a gyalogost, amikor az az úttestre lépett, ekkor már késedelem nélkül fékezett, eközben elütötte őt. Az ütközés miatt a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, ennek tényleges gyógytartama 3 hónap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában