Csempész

2023.11.08. 16:19

Hatszáz doboz cigaretta hullott ki a kocsijából a bolgár csempésznek az M1-esen Ácsnál

Kiesett a „szigetelése” annak a bolgár autósnak a kárpitja alól, akinek járművét az M1-es autópálya ácsi szakaszának egyik pihenőhelyén ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. Mint kiderült, több száz doboz adózatlan cigaretta volt az autóban.

Kemma.hu

Hollandiában élő családjához indult látogatásra – legalábbis ezt mondta – az a sofőr, akinek autója több mint hatszáz doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát rejtett. Az M1-es autópálya ácsi szakaszán végzett alapos pénzügyőri kontroll rávilágított, hogy nem csupán rokonlátogatásról lehetett szó. A Bulgáriából indult autós dohánygyártmánnyal tömte ki a furgon pótkerekeit, valamint az oldal- és a tetőkárpitokat.

A 37 éves férfi azt mondta, hogy a különböző márkájú cigarettákat ő maga rejtette el – családtagjainak szánta a „füstölő vásárfiát”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai lefoglalták az 1,3 millió forint értékű dohányterméket. Az elkövetőnek jövedéki törvénysértés mellett költségvetési csalás miatt is felelnie kell, és akár milliós bírságra is számíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában