Vigyázzunk egymásra

2023.09.04. 11:37

Rendőrök és polgárőrök óvják megyénkben a gyermekek biztonságát a tanévkezdés idején

A rendőrség arra kéri az autósokat és a kerékpárosokat, hogy az iskolai tanévkezdés miatt fokozott óvatossággal közlekedjenek az oktatási intézmények környékén és számoljanak a megnövekedett forgalommal

Kemma.hu

Rendőrök és polgárőrök segítik a biztonságos közlekedést az iskolák környékén. A rendőrség azt szeretné, ha minden gyermek épségben érkezne meg a tanintézménybe és a kicsengetést követően otthonába – adta hírül a police.hu. Tapasztalat, hogy a gyerekek iskolába és hazafelé menet inkább egymásra figyelnek, mintsem a közlekedés más résztvevőire. Ott, ahol közlekedési lámpa segíti a zebrán való átkelést, könnyebb az iskolások dolga.

Azoknál az intézményeknél azonban, ahol nincs lámpás irányítás, nagyobb a balesetveszély. Ezeknél a gyalogátkelőhelyeknél lesznek jelen rendőrök és polgárőrök az iskolakezdés előtt és a kicsengetést követően az elkövetkező napokban, hogy szükség esetén a járműforgalmat megállítva segítség a gyerekek biztonságos átkelését.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesetmentes közlekedés érdekében arra kéri a járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal, a szülőket pedig arra, hogy beszélgessenek gyermekeikkel a közlekedés szabályairól, tanítsák meg őket az alapvető ismeretekre. Sok szülő autóval viszi iskolába gyermekét, de nem minden intézménynél van lehetőség a parkolásra. Őket arra kéri a rendőrség, hogy csemetéjüket ne az úttest felőli oldalon szállítsák ki a járműből, hanem a járda felöli oldalon. Arra kérik a szülőket, hogy a késés ne legyen a sietség oka. A gyerek, ha csúszásban van, késsen inkább egy-két percet, minthogy baleset érje, vagy legyen ő egy baleset okozója.

Továbbá felhívják az autósok és a kerékpárosok figyelmét is, hogy az iskolai tanévkezdés miatt fokozott óvatossággal közlekedjenek az oktatási intézmények környékén és számoljanak a megnövekedett forgalommal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában