Vádemelés

2023.06.26. 07:00

Cserbenhagyás a 10-es úton: előzés közben zúzta le az autót Lábatlanon +videó, fotók

A vétkes sofőr az ütközést követően meg sem győződött arról, hogy sérülést okozott-e, megállás nélkül továbbhajtott.

Kemma.hu

A Renault hátulját zúzta le a cserbenhagyó, ami az ütközéstől meg is perdült

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Cserbenhagyás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki záróvonalat átlépve előzés közben ütközött a vétlen gépkocsinak, és megállás nélkül továbbhajtott Lábatlanon. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az  ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit fogházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.

A vádirat szerint az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi 2022. július 30-án, 4 óra 50 perc körüli időben Lábatlan lakott területén Süttő irányából Nyergesújfalu felé vezette a személygépkocsiját. A férfi a 10. számú főúton utolérte az előtte azonos irányba haladó autót.  A férfi a forgalmi sávokat elválasztó záróvonalat átlépve a sértett által vezetett személygépkocsi előzésébe kezdett, azonban manővere során nem tartott megfelelő oldaltávolságot, ezért a jármű jobb első részével nekiütközött az előtte haladó autónak. 

A cserbenhagyónak még vezetői engedélye sem volt
A cserbenhagyónak még vezetői engedélye sem volt
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ütközés hatására a vétlen gépkocsi a tengelye körül megpördült és elejével az úttestre merőlegesen állt meg. Az elkövető személygépkocsija az ütközés hatására lelassult, azonban a vezetője a  járművel a helyszínről megállás nélkül elhajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, a balesetben valaki megsérült-e, illetve az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e. A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban ennek valós esélye fennállt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában