Bizalmukba férkőzött

2023.05.08. 15:04

Első fokon nem egész három évet kapott a tiniliányt molesztáló dorogi szekuritis

A bugyijába is benyúlt a biztonságiőr a tinilánynak. Két év 8 hónapot kapott nem jogerősen.

G. D. V.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntettében mondta ki bűnösnek a bűnösségét elismerő férfit. Dr. Borbély Veronika, a Komárom–Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a szexuális zaklató 2 év 8 hónap börtönbüntetést kapott, a bíró 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá végleg eltiltotta minden olyan foglalkozástól, ahol a vádlott 18 éven aluli személyekkel foglalkozna. A bíróság megállapította, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. 

A Tatabányai Törvényszéktől megtudtuk, hogy az ítélet nem jogerős, mert az ügyész három munkanap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.

A vádirati tényállás lényege szerint az ötven év körüli férfi biztonsági őrként dolgozott egy esztergomi járásban működő szórakozóhelyen. 2022. március 26–án a férfi a szórakozóhelyen két tizennyolc éven aluli lány bizalmába férkőzött azzal, hogy az egyikük édesanyját ismeri. A két lány szüleik tudta nélkül voltak a szórakozóhelyen. A férfi a két lányt az otthonába kísérte, megmutatta a szobákat és közölte, hogy ő majd hazatérése után egy másik szobában fog aludni, majd visszament dolgozni. 

Pár órával később, a munkaidejének lejárta után ittasan felment a lakásba, majd az egyik lány mellé feküdt, és szexuálisan, erőszakosan közeledett felé, ruhája alá nyúlt, simogatta. Miután a lány eltolta magától, a férfi a sértett mellét kezdte simogatni, amit a lány igyekezett megakadályozni. 

A férfi ezután a fehérneműjét próbálta lehúzni és több alkalommal ruhán keresztül és anélkül a nemi szervéhez ért, majd a saját nemi szervéhez próbálta tenni a lány kezét. A kiskorú folyamatosan tiltakozott a vádlott erőszakoskodása ellen. Közben a másik lány felébredt és látva a történteket, kinyitotta a bejárati ajtót, majd intett a barátnőjének, hogy hagyják el a lakást, amit a férfi ittassága miatt nem tudott megakadályozni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában