Lebukott

2023.05.30. 12:15

Kannabisszal seftelt az esztergomi díler, drágán megfizethet érte

Elfogtak egy kábítószer-kereskedőt, aki Esztergomban is terítette az árut. Most ítélet született az ügyében.

Kemma.hu

Kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása miatt az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott két elkövetővel szemben – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Eszerint az ügyészég indítványára a bíróság az elsőrendű vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 110 ezer forint vagyonelkobzásra, míg a másodrendű vádlottat kábítószer birtoklás vétsége miatt félmillió forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság a lefoglalt mérleget, valamint a lefoglalt kábítószert elkobozta. Az elsőfokú ítéletet az ügyész és másodrendű vádlott tudomásul vette, az elsőrendű vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A lefoglalt mennyiség
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott 2020-ban és 2021-ben Budapesten rendszeresen vásárolt kábítószert, amiből maga is fogyasztott, valamint abból Esztergomban rendszeresen értékesített öt további személy részére. Az egyik vevő 2021 augusztusában 4 adag kannabiszt vásárolt adagonként háromezer-ötszáz forint értékben, aki a vásárlást követően fogyasztott is belőle. 

Ez a vevő nem vállalta az eljárás során a kábítószer-használatot kezelő ellátáson részvételt, ezért emelt vádat vele szemben az ügyészség. Az elkövetők által átadott, megvásárolt kábítószer mennyisége egyébként nem érte el a csekély mennyiség felső határát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában