Egyedül tette

2023.01.13. 14:35

Nem volt társa a tatai villanyórás rablónak - Budapesten kapták el

Nagy erőkkel keresték a megyei nyomozók azt a férfit, aki három idős asszonyt rabolt ki Tatán. Munkájuknak meglett az eredménye.

Goletz-Deák Viktória

Nagy erőkkel keresték a nyomozók a férfit, aki három idős asszonyt rabolt ki

Forrás: 24 Óra, police.hu

Fotó: Flajsz Péter

Napokig rettegésben tartotta egy rablássorozat az embereket Tatán. A hír gyorsan terjedt a városban, hogy újfajta módszerrel próbálkoznak a rablók a vasútállomás környéki kertes házaknál. A villanyóra lekapcsolásával csalogatják ki az idős háziakat, hogy aztán megszerezzék az értékeiket. 

A rendőrség közleménye szerint a tatai kapitányságon 2022. december 12-én tett feljelentést egy nő. Elmondta, hogy előző nap egy férfi bement a házába, majd egy fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette és az értékei átadására kényszerítette.

Az elkövető átkutatta a házat, eltette a sértett pénzét és ékszereit, majd arra kényszerítette a nőt, hogy autóval vigye át őt Tatabányára. A megfélemlített nő el is vitte támadóját a vármegyeszékhelyi vasútállomásra, ahol támadója vonatra szállt. 

Tíz nappal később a férfi egy újabb rablást követett el, szintén Tatán. Ezúttal egy idős házaspár házába ment be.

Az otthon tartózkodó hölgy a fenyegetés hatására átadott a támadójuknak 100 ezer forintot, azonban a férfi ennyivel nem elégedett meg és átkutatta a lakást. Talált további 100 ezer forintot, valamint elvitte a nő személyes iratait. Mielőtt távozott, a hintaszékhez kötözte áldozatát.

Megszólalt az áldozat

A Tényeknek megszólalt az egyik áldozat, aki azt vette észre, hogy lekapcsolta valaki a villanyt a kapcsolószekrényben. Aztán 20 perc múlva újra. Akkor támadta meg a 75 éves nénit a rabló.
− Egy hete nem tudok aludni, annyira félek − mondta sírva az idős asszony, akit karácsony után támadtak meg. Tőle pénzt és ékszert követelt a támadó, aki  egy drótkötléllel kötözte meg a kezét, és fegyverrel fenyegette. Az asszony szerint a szomszédjában tíz nappal korábban is történt ilyen, ott elő is vette a fegyvert a rabló, aki arra utalt, hogy több társa is van.

 A férfi december 30-án újra Tatára érkezett. Ezúttal egy 75 éves nő családi házának udvarára ment, ahol lekapcsolta a villanyórát. Az áramkimaradás miatt a villanyórához kisiető idős hölgy fejét megragadta, arcához nyomott egy tárgyat, és azzal fenyegette, hogy ha kiabál végez vele.

Ezután a nőt magával húzva bement a lakásba, azt átkutatta és elvett 90 ezer forint készpénzt, valamint 2 bankkártyát. A megrémült idős nőt megfenyegetve megszerezte az egyik bankkártya pin kódját is. Mielőtt elment a lakásból itt is megkötözte áldozata kezeit. 

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy a nyomozóhatóság egy gyanúsítottat hallgatott ki, ez az egy személy gyanúsíttató mindhárom rablással. Vagyis, bár felröppent a pletyka, hogy bűntársa is volt, a nyomozás ezt nem támasztotta alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában