Trükk

2023.01.08. 20:34

„Egy hete nem tudok aludni” − rablássorozat miatt rettegnek az idős tataiak

Rabássorozat miatt aggódnak az idősebbek Tatán, elsősorban a vasútállomás környékén. A trükk azonban mindenkinek tanulságos lehet, és nem csak Tatán.

Kemma.hu

A villany lekapcsolásával csalogatják ki a házban élőt, élőket

Forrás: TV2

A napokban kezdett el terjedni a hír, miszerint újfajta módszerrel próbálkoznak − sajnos eredményesen − rablók Tatán, a vasútállomás környéki kertes házaknál. A villanyóra lekapcsolásával csalogatják ki az idős háziakat, hogy aztán megszerezzék az értékeiket. Gányai Balázs őrnagytól, a főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, hogy valóban történt hasonló bűncselekmény, a rendőrség pedig nagy erőkkel, szakértők bevonásával nyomoz.

A Tényeknek megszólalt az egyik áldozat, aki azt vette észre, hogy lekapcsolta valaki a villanyt a kapcsolószekrényben. Aztán 20 perc múlva újra. Akkor támadta meg a 76 éves nénit a rabló.
− Egy hete nem tudok aludni, annyira félek − mondta sírva az idős asszony, akit karácsony után támadtak meg.Tőle pénzt és ékszert követelt a támadó, aki  egy drótkötléllel kötözte meg a kezét, és fegyverrel fenyegette. Az asszony szerint a szomszédjában tíz nappal korábban is történt ilyen, ott elő is vette a fegyvert a rabló, aki arra utalt, hogy több társa is van. 

Egy másik asszony is megszólalt, ő is arról beszélt, hogy nagyon fél, és ha bármilyen gyanúsat tapasztal, azonnal hívná a rendőröket, akik egyébként sűrűbben is járőröznek a környéken.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!