Fejlemény

2023.01.11. 18:05

Letartóztatták a rablót, aki rettegésben tartotta Tatát - helyszíni fotók

Nagy erőkkel keresték a Komárom-Esztergom vármegyei nyomozók azt a férfit, aki három idős asszonyt rabolt ki Tatán. Munkájuknak meglett az eredménye: letartóztatták az elkövetőt.

Kemma.hu

Mint megírtuk, rabló tartotta rettegésben a tataiakat. A férfit nemrég kapták el, a Tatai Járási Ügyészség pedig eredményesen indítványozta a letartóztatását annak a férfinak, aki Tatán követett el rablásokat.

Mint dr. Horváth Sándor, a vármegyei főügyészség szóvivője elmondta: az indítvány szerint az elkövető 2022. december 11-én, 21-én fegyveresen, 30-án pedig idős nő sérelmére követett el rablást Tatán. 

Az első esetben a családi házba a nyitott bejárati ajtón ment be, a sértettre fegyvert szegezett, így kényszerítette arra, hogy eltűrje értékei elvételét. A férfi a lakásból ékszereket és készpénzt vett magához. Ezután a sértettet arra kényszerítette, hogy saját gépkocsijával vigye el vasútállomásra.

A második esetben a férfi a családi házba a csukott, de nem zárt bejárati ajtón keresztül ment be, a sértett nőre fegyvert szegezett, pénz és arany átadását követelte. A sértett előbb átadott 100 ezer  forintot a férfinak, aki a lakást átkutatta, így magához vett további 100 ezer forintot, valamint elvitte a sértett személyes iratait. A férfi a lakásból távozását megelőzően a sértettet hintaszékhez kötözte. 

A harmadik esetben a férfi bement a 75 éves sértett családi házának udvarára, ahol lekapcsolta a villanyórát, majd az áramkimaradás miatt a villanyórához kisiető sértett  fejét megragadta, arcához nyomott egy tárgyat, és azzal fenyegette, hogy ha kiabál végez vele. Az elkövető a sértettet magával húzva bement a lakásba, azt átkutatta, a sértettől elvett 90 ezer forint készpénzt, valamint 2 darab bankkártyát. Az elkövető felhívására a sértett az egyik bankkártya pin kódját papírra írta. A férfi a lakásból távozását megelőzően a sértett kezeit megkötözte.

Az elkövető büntetve volt, őt legutóbb a bíróság 2016. évben minősített rablás bűntette és más bűncselekmény miatt 8 év fegyházbüntetésre ítélte, melyből 2019. évben szabadult feltételes kedvezménnyel.

Az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását, mert fennáll a szökés és bűnismétlés veszélye. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában