Zsebtolvajok

2022.12.03. 10:57

A zsebtolvajok pillanatait is elhozzák az ünnepnapok és a tömeg

Bűnmegelőzési tanácsokkal segítenek a megye rendőrei, hogy a karácsony tényleg szép legyen, és ne csak ajándékokkal megrakodva, de értékeinkkel együtt térjünk haza.

Goletz-Deák Viktória

Fotó: Shutterstock

Karácsony közeledtével sokan indulnak útnak, hogy ajándékokat vásároljanak szeretteiknek. A zsúfolt tömegközlekedési eszközökön azonban könnyen bűncselekmény áldozatává válhatnak. Ezért fontos, hogy az ünnepi sietségben se feledkezzenek meg értékeik védelméről. Ezek a Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendőreinek bűnmegelőzési tanácsai:

  • Zsúfolt helyeken táskájukat tartsák bezárva, kezükkel, karjukkal öleljék át! Semmiképpen ne tegyék könnyedén a hátukra, oldalukra! Utazás, vagy várakozás során kerüljék a tülekedést! Értékeikre ne hívják fel a figyelmet!
  • Ha a buszon, villamoson, bevásárlásnál szokatlan, oda nem illő esemény történik – pl. néhány ember heves szóváltásba bocsátkozik, vagy valaki elájul – a szükséges segítség nyújtása mellett tanácsos az értékeikre még inkább odafigyelni! Nagyon sok tolvaj használja ki az emberek figyelmetlenségét, jó szándékát, segítőkészségét, illetve az ilyen jellegű eseményekből adódó zűrzavart.
  • Ha felmerül a gyanú, hogy a villamoson, buszon, vagy vásárlóhelyen zsebtolvajok tevékenykednek, jelezzék a jármű vezetőjének, illetőleg az ott lévő biztonsági szolgálat tagjainak és kérdezzék meg, hogy nem utazik-e rendőr a járművön. Amennyiben szükséges, hívják a rendőrséget!
  • Utazásaik alkalmával fokozottan vigyázzanak, ugyanis a pályaudvarokon és a vonatokon előfordulhatnak csomaglopások! Bőröndjeiket ne bízzák ismeretlenekre, használják inkább a csomagmegőrzőket! Lopás esetén értesítsék a vonatvezetőt (jegykezelőt) és a rendőrséget!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában