Büntetés

2022.10.24. 15:30

Súlyos pénzbírságot kapott a lábatlani kamikaze sofőr

A tilos jelzés ellenére a vasúti átjáróra hajtott és letörte a sorompót a kamionvezető.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 270 ezer forint pénzbüntetést szabott ki azzal a férfival szemben, aki Lábatlanon az általa vezetett járművel a tilos jelzés ellenére haladt be a vasúti átjáróba, és a manőver során letörte a vasúti sorompót. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi április 28-án 9 órakor Lábatlanon haladt teherautójával. Mivel vezetett 10 kilométer/órás sebességgel behajtott a fény- és félsorompóval biztosított kereszteződésben lévő vasúti átjáróba, annak ellenére, hogy a jelzőberendezés tilos jelzést adott. Ennek okán a sorompó csapórúdja a férfi  által vezetett teherautóra csukódott és letört. 

Amikor a csapórúd letörését a sofőr észrevette, hogy elkerülje a vészhelyzetet, a kamionnal kitolatott a vasúti átjáróból, majd a  sorompókar letörését bejelentette és a helyszínen megvárta az intézkedő hatóságokat. A férfi gondatlan magatartása miatt a vasúttársaságnak kára keletkezett és a sorompó hiánya miatt más, vagy mások életét, testi épségét is veszélyeztette.

A bejelentést követően a vasúttársaság szakemberei a sorompót  még aznap, nem sokkal 15 óra után helyreállították, a vasúti forgalomban fennakadás, késés nem keletkezett, adta hírül a Tatabányai Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában