Ülés

2022.10.26. 13:00

Fegyházbüntetésre ítélnék a tatabányai drogterjesztőt

Október 27-én 13 óra 30 perckor tartja előkészítő ülését a Tatabányai Törvényszék annak a dílernek az ügyében, akit kábítószer-kereskedelemmel vádolnak.

Sz. D. K.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlását. A Tatabányai Törvényszék ismertette a vádiratot, amely szerint az elkövető 2020. nyarától 2021. május 14-ig történt elfogásáig a nyomozás során ismeretlenül maradt személyektől rendszeresen vásárolt ismeretlen mennyiségű kábítószert – metamfetamint, kokaint és marihuánát – azzal a céllal, hogy azt anyagi haszonszerzés miatt más személyek részére értékesítse Tatabánya területén. 

A vádlott tavaly május 14-i napot megelőzően röviddel, pontosabban nem megállapítható időpontban, a nyomozás során ismeretlenül maradt személyektől 124,28 gramm nettó tömegű kokaint és 87,69 gramm nettó tömegű metamfetamint tartalmazó anyagot szerzett meg azzal a céllal, hogy azt más személyek részére ellenérték fejében értékesítse. 

A vádlott a kábítószert a tatabányai otthonában tartotta, amelyet tőle a nyomozó hatóság a vele szemben foganatosított rendőri intézkedés során egy digitális mérleggel és egy vákuum-fóliázó géppel, valamint 1, ismeretlen eredetű MDMA tartalmú tablettával, a vádlott által használt, kokainnal és metamfetaminnal szennyezett tányérral és szívószállal együtt lefoglalt. A vádlottól lefoglalt két kábítószer hatóanyagtartalmának együttes mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak 9,3-szerese.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában