Nem jogerős

2022.09.19. 18:42

Kis híján a halálba küldte áldozatát a tatabányai játszótér és buszmegálló késelője

Kétszer használta a fegyverét, miközben igazságosztót játszott a 19 éves tatabányai késelő. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat ellene és még három személy ellen.A Tatabányai Törvényszék ítéletet hozott az ügyben.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége/Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020-ban két alkalommal késsel támadt másokra. A főügyészség rajta kívül a férfi sérelmére elkövetett rablás és önbíráskodás bűntette miatt vádat emelt még három személy ellen – tájékoztatott Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2020. június 27-én a délutáni órákban Tatabánya egyik játszóterén  a 19 éves, csavargó életet élő D. K. a másodrendű vádlottal vitába keveredett, mert másodrendű vádlott úgy gondolta, hogy a férfi elvette tőle a pénzét. Emiatt dulakodni kezdtek, miközben másodrendű vádlott a pénzét követelte a férfitól. Ekkor a férfi egy zsebkéssel, két alkalommal combon, egy alkalommal pedig vádlin szúrta másodrendű vádlottat. A szúrások következtében másodrendű vádlott 8 napon belül gyógyuló -lágyrész-sérüléseket szenvedett el.

Ezt követően a férfitől 2020. szeptember 23-án a délutáni órákban egy tatabányai áruház földalatti parkolójában harmadrendű és negyedrendű vádlott erőszakkal elvett egy dohányzacskót, amit a férfinak végül sikerült visszaszereznie és a helyszínről elfutott.

A kialakult konfliktus miatt a férfi még aznap megkereste támadóit, 14 óra 45 perc körül meg is találta a harmadrendű és negyedrendű vádlottakat egy tatabányai buszmegállóban. Miután ott felfedezte őket, a férfi kiabálni kezdett velük és előkapta a kését, amivel rájuk rontott. D. K. hirtelen, kaszáló mozdulattal hasba szúrta a támadásra nem számító sértettet, akinek ettől életveszélyes sérülése keletkezett.

Az esetről az egyik szemtanú tett bejelentést. A rendőrök a helyszín közelében a kést is megtalálták. Információink szerint egy 31 éves férfit késelt meg a fiatal elkövető, és az áldozatot a Szent Borbála Kórházba szállították, ahol meg is kellett őt műteni.

A főügyészség a férfival szemben testi sértés, a másodrendű vádlottal szemben önbíráskodás, a harmad- és negyedrendű vádlottakkal szemben pedig rablás bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

A főügyészség vádirata alapján a törvényszék a férfival szemben 6 év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki, és 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, ezen túlmenően a másodrendű vádlottat önbíráskodás bűntette miatt 10 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, a harmadrendű vádlottat rablás bűntette miatt, mint különös visszaesőt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra, míg a negyedrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett rablás bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre és mellékbüntetésként 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélethirdetésen csak az ügyész és a negyedrendű vádlott volt jelen. Az ügyész a másodrendű vádlott vonatkozásában tudomásul vette az ítéletet, a többi vádlott vonatkozásában 3 napot tartott fenn a jognyilatkozatának megtételére. A negyedrendű vádlott enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ítélet nem jogerős, ellene a kézbesítéstől számított 8 napon belül fellebbezésnek van helye. Az ügyész a másodrendű vádlottal szemben hozott döntést tudomásul vette, a többi vádlott vonatkozásában három munkanap gondolkodási időt kért – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában