letartóztatás hosszabbítása

2021.09.21. 12:49

Több embert megkéselt a fiatal Tatabányán: buszmegállóban, játszótéren szúrt

A megyei főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben indítványt tett a letartóztatása meghosszabbítására.

Kemma.hu

Ezzel a késsel szúrt a 19 éves D. K.

Forrás: police.hu

Továbbra is letartóztatásban marad az a 19 éves fiatal, aki két embert is megkéselt Tatabányán. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. szeptember 23-án 14 óra 45 perc körüli időpontban Tatabánya egyik buszmegállójában kiabálni kezdett egy emberrel, majd egy késsel, egy alkalommal hastájékon szúrta. A bántalmazás következtében a sértettnek hasi sérülése keletkezett, azonban a hasüregbe hatoló szúrás életveszélyes sérülést eredményezhetett volna. A férfit a késelés napján a Szent Borbála Kórházba szállítottak, és aznap meg is műtötték.

Az alkalmi munkából élő, csavargó életmódot folytató gyanúsítottal szemben 2020. évben elkövetett testi sértés miatt még két büntetőeljárás van folyamatban, legutóbbi esetben a férfi Tatabánya egyik játszóterén a délutáni órákban combon és a vádlin szúrt meg egy másik személyt. Az ügyészség indítványával egyezően a járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását 2020. szeptember 25-én rendelte el.

Az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítását, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés, a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a kihallgatandó tanúkat jogellenesen befolyásolná, részletezte dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatásából kiderült: a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és a gyanúsított letartóztatását további kettő hónappal, november 25-éig meghosszabbította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában