RENDBONTÁS

2021.10.14. 11:52

Összecsaptak az oroszlányi biztonságiakkal a Sopron-drukker ikrek – videón a balhé

Vádemelésig jutott az Ose Lions-Sopron KC találkozón botrányt okozók ügye. Egy ikerpárt tilthatnak el a meccsre járástól majd.

Kemma.hu

Vádemelésig jutott az Ose Lions-Sopron KC találkozón botrányt okozók ügye. Egy ikerpárt tilthatnak el a meccsre járástól majd.

Forrás: KEM Főügyészség

A rendbontás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a két soproni férfival szemben, akik egy oroszlányi kosárlabda-mérkőzés végén a biztonsági őrökkel dulakodtak. A verekedést, mint azt dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, a biztonsági kamera rögzítette.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tavaly februári Oroszlány-Sopron meccsen a hazaiak játékosát, Remy Abellt is rasszista gesztusokkal illették (miközben a soproniaknál is pályára lépett négy színes bőrű amerikai kosaras). Már ekkor is a rendezőknek kellett rendet tenniük a fekete pólót viselő, 15–20 főből álló „keménylegények” között, miközben néhány pofon is elcsattant. Az igazi botrány azonban a mérkőzést követően tört ki.

Jól látható, mi történt a csarnokban (Fotó: Magyarország Ügyészsége / Facebook)

A vádirat szerint a ikerpár elkövetők és egy harmadik személy vendégszurkolóként érkezett az ooszlányi sportcsarnokba. A meccs végén az egyik férfi át szeretett volna menni a hazai csapat szurkolóihoz, közben trágárul kiabált. Ekkor az egyik biztonsági őr felszólította őt a sportcsarnok elhagyására. A férfi ennek nem tett eleget, a biztonsági őrt leöntötte sörrel, valamint úgy arcon ütötte, hogy annak lerepült a szemüvege, ami összetörött, ezzel az őrnek 45 ezer 750 forintos kárt okozott.

Egy másik biztonsági őr segített kitessékelni az erőszakos férfit, aki azonban szájon ütötte őt. Emiatt a szája vérzett és feldagadt. Ezt követően a megütött őr visszaütött, majd a földre szorította az elkövetőt, és a rendőrök kiérkezéséig ott tartotta. Ezzel párhuzamosan a földön tartott férfi testvére, valamint egy harmadik drukker az egyik őr felé ütött többször. A biztonságiak végül kiszorították a csarnokból az erőszakos szurkolókat. Az addig földön tartott férfi testvére azonban még visszalépett a csarnokba, az egyik őrt megrúgta, egy másikat ököllel akart kétszer is megütni.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a két férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, tiltsa el őket a kosárlabda sportszövetség versenyrendszerében megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától, a szemüveget összetörő férfit kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

A biztonsági szolgálat egyik tagja a meccs után elmondta, hogy a legtöbb soproni vendégszurkoló elnézést kért tőlük a balhézó kisebbség miatt.

– A mérkőzés végén ennek a kis csoportnak a tagjai, akik állítólag futballhuligánokból álltak és csak a botrány kedvéért érkeztek, az oroszlányi tábor felé vonultak, mi pedig megpróbáltuk kiszorítani őket a csarnokból. Végül a rendőrség segítségével sikerült kiszorítani őket, de több sopronival szemben is fizikai eszközöket kellett alkalmaznunk – idézte fel az egyik őr a történteket.

A soproni klub az eset után közleményben szögezte le, hogy mind a szurkolói rendbontást, mind pedig a rasszizmust mélységesen elítélik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában