újabb vádemelés

2021.05.11. 09:22

Fogházba küldenék az elmaradt tartásdíj miatt a lábatlani anyát

A felhalmozott tartozás miatt a bíróság korábban közmunkára ítélte a nőt, aki ismét elmaradt a gyerekek után fizetendő tartásdíjjal.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy az Esztergomi Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt ismét vádiratot nyújtott be az anyával szemben, aki két gyermeke után 120 ezer forint hátralékot halmozott fel.

A vádirat szerint a nőt a bíróság 2018-ban arra kötelezte, hogy két kiskorú gyermeke után minden hónap 15-ig előre, önkéntes teljesítéssel fizessen meg havi 15-15 ezer forint tartásdíjat a gyerekek gondozójának.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az anya a tartási kötelezettségét önhibájából elmulasztotta, ezért a bíróság 2019-ben 300 óra közmunkát szabott ki rá.

A nő ezt követően 2020 májusától, szintén önhibájából ismét nem fizetett tartásdíjat. Így ment ez egészen augusztusig, ez idő alatt 120 ezer hátralékot halmozott fel. 2020 szeptemberében aztán fizetett, majd október óta a munkáltatója általi letiltás útján tesz eleget kötelezettségének.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság az anyával szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában