állatkínzás

2020.09.24. 12:47

Felfüggesztettet kapott a kutyára lövő mocsai férfi

A komáromi bíróság állatkínzás vétsége miatt hozott ítéletet a férfi ellen, aki engedély nélkül tartott puskával lőtte meg a kutyát.

Kemma.hu

Forrás: Shuttertsock.com

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a mocsai férfi 2019. április 13-án délután házának udvarán volt, és épp az elektromos kaput zárta be, amikor beszaladt az udvarra egy kutya. Az állat a gazdája udvaráról szökött el. A férfi el akarta zavarni az egyébként barátságos természetű kutyát, ezért rákiabált és dobbantott a lábával. Ám az elektromos kapu közben bezáródott, így az eb már nem tudott kimenni az udvarról.

A kutya leült és a férfit figyelte, aki ekkor bement az udvari garázsába és magához vette a légpuskáját, majd visszament a kutyához, amely továbbra is ugyanazon a helyen nyugodtan ült. A férfi leadott egy lövést és eltalálta a tőle körülbelül 5-6 méterre álló állatot, ettől az eb felvonyított.

A lövöldöző ekkor kinyitotta az elektromos kaput, a megsebzett négylábú pedig az udvart elhagyva visszament a gazdájához. A kutyatulajdonos a vérző sérülést látva azonnal elvitte állatorvoshoz kedvencét, aki a sebet szakszerűen ellátta és összevarrta.

A vádlott által indokolatlanul leadott egyszeri lövés a kutya olyan indokolatlan bántalmazása, amely a lövedék által okozott helyi szövetkárosodásra és a fertőzés veszélyére tekintettel – szakszerű állatorvosi ellátás hiányában – az állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozhatta volna.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a vádlottnál tartott házkutatás során lefoglalták az engedély nélkül tartott légpuskáját. A Komáromi Járásbíróság a szeptember 24-én megtartott tárgyaláson a férfit állatkínzás vétsége miatt 10 hónap – 2 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte, valamint a lefoglalt légpuskát elkobozta. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában