önkéntes munka

2020.09.13. 08:32

Polgárőröket tüntettek ki, de nem csak ez adott okot az örömre Csépen

Csépen tartották a megyei polgárőrök éves gyűlését, ahol kitüntetéseket, valamint nemrég beszerzett eszközöket is átadtak.

Kemma.hu

Kiváló munkájukért díjazták a polgárőröket

Forrás: beküldött

A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség hat darab ózongenerátort, szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt vásárolt abból az 1,2 millió forintosra nőtt alapból, amelyet a megyei önkormányzat 600 ezer forint hozzájárulással indított útjára még áprilisban, hogy segítsék a polgárőrség működését, és a szükséges védőfelszerelések beszerzését a járvány idején. A polgárőrök éves, csépi közgyűlésén 37 darab kerékpárt is átvettek.

A rendezvényen Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke jelképesen egy ózongenerátort adott át abból a hatból, amik a polgárőrök egészségének megóvását segítik. Ezekkel a készülékekkel tisztítják majd a gépjárművek belső terét és klímáját, hiszen a szolgálati gépjárművekbe sokan ülnek, azokat mindig más vezeti. Az ózongenerátorok a járási koordinátorokhoz kerültek, így mindenkinek elérhető távolságban lesznek.

Popovics György jelképesen átadta az első ózongenerátort (Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat)

Kun Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke szakmai beszámolójából kiderült, hogy 2019-ben több mint 120 ezer óra szolgálatot adtak a megye polgárőrei. Az is elhangzott, hogy jelenleg 41 egyesületben 1064 polgárőr teljesít szolgálatot.

Az Országos Rendőr-főkapitányság négymillió forintos támogatását még 800 ezerrel egészítette ki a megyei szövetség, így szerezték be azt a 37 biciklit, amikből 27 alumíniumvázas, első teleszkópos, további tíz darab pedig elektromos Neuzer kerékpár. Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke ígéretet tett, hogy az általuk nemrég nyert támogatásból további négy kerékpárt vásárolnak, hogy Komárom-Esztergom megye valamennyi polgárőr egyesületének legyen szolgálati kerékpárja, mellyel folyamatosan jelen lehetnek a településeken.

A bringákkal könnyebben tudnak közlekedni a településeken (Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat)

A közgyűlésen elismeréseket is átadtak. Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke „Polgárőr Érdemkereszt” kitüntetésben részesített hét önkéntest. Az elismerés bronz fokozatát kapta Mészárosné Habakusz Gertrúd, a Naszályi Sólyom Polgárőr Egyesület, Magyar Tibor, a Dadi Polgárőr Egyesület és Pálfi Balázsné a Tokodaltárói Polgárőr Egyesület tagja.

Az ezüst fokozatot kapta Tácsik Attila polgármester, az Epöli Polgárőr Egyesület tagja és Róth Istvánné, a Tárkányi Polgárőr Egyesület tagja. Arany fokozatban részesült: Széber József, Csép polgármestere, a megyei polgárőr szövetség kiemelt támogatója és Németh Sándor, a Tatabányai Polgárőr Egyesület tagja.

Farkas Gábor megyei rendőrfőkapitány Sárkányölő Szent György emlékérmet adott át Suta Istvánnak, a tatabányai Polgárőr Egyesület alelnökének és Menyu Jánosnak, az Oroszlányi Polgárőr Egyesület tagjának. Ugyancsak Sárkányölő emlékérmet kapott a Tokodaltárói, Lábatlani és Bakonyszombathelyi Polgárőr Egyesület. Utóbbiakat Szíjgyártó Csaba, Nádas Ádám és Paksi József egyesületi elnökök vették át.

Kiváló munkájukért díjazták a polgárőröket (Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában