Állatkínzás

2020.04.21. 10:37

Háziállatokat mérgeznek Tokodon

Titokzatos mérgezések tartják lázban a tokodiakat. Egy helyi lakos úgy véli, a házi kedvencét fagyállóval átitatott csalétekkel etethette meg valaki.

W. P.

Forrás: Shutterstock

A csavaros virslis eset után most titokzatos mérgezéses esetek tartják lázban a községben élőket. Egy, a neve elhallgatását kérő hölgy az interneten hívta fel a figyelmet: megmérgezték a kutyáját, majd egy fiatal fiú is jelentkezett, igaz neki a macskája fogyasztott a méregből. A hölgy kutyája például két hétig szinte nem evett egy falatot sem és elmondása szerint csak az a tápszer tartotta életben, amit adott neki.

– Kedvetlen volt, jórészt csak feküdt. Csomóban hullott a szőre, kopasz foltok jelentek meg rajta. Mivel az állatorvos a jelenlegi járványügyi helyzetre hivatkozva nem jött ki a házhoz, telefonon konzultáltam az orvosunkkal – jegyezte meg a tulajdonos, aki a tünetek alapján úgy véli, hogy fagyállóval átitatott csalétekkel mérgezhették meg a kutyáját.

– Két héten keresztül minden reggel félve mentem oda a kutyusomhoz, ugyanis nem tudtam, hogy él-e még. Az elkövetőt az sem érdekelte, hogy egy nyolc hónapos kismamának a kutyáját is megmérgezte. Sőt, egy közelben lakó hölgy állatánál is hasonló tünetek jelentkeztek – mondta, majd megjegyezte: bár az amerikai bulldogja a mérgezés miatt 10–15 kilogrammot fogyott, már jobban van.

A hölgy egyébként nem sejti, hogy kit és miért zavarnak az üveggyári településrészen élő háziállatok, mindenesetre ő is tapasztalta, hogy a környéken korábban sok macska volt, a számuk pedig az utóbbi időben jelentősen lecsökkent.

A mérgezésekkel kapcsolatban megkerestük a megyei rendőr-főkapitányságot is. Gányai Balázs hadnagy, sajtóreferens elmondta, a rendőrségre eddig nem érkezett bejelentés, így azt sem tudta megerősíteni, lehet-e kapcsolat a tokodi és a dorogi eset között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában