balesetmegelőzés

2019.04.14. 08:43

A komáromi gyerekek a közlekedési „társasjátékkal” ismerkednek

A közlekedés egy nagy társasjáték, melyben minden szereplőnek okosan kell cselekednie. Ezt a gyerekekben is tudatosították a Kincset ér aktuális foglalkozásán a rendőrök.

Kemma.hu/police.hu

Sárdi Tímea rendőr főtörzsőrmester

Forrás: police.hu

Ezúttal a rendőrséggel karöltve dolgoztak a gyerekek egészségéért és helyes szemléletmódjának kialakításáért a Kincset ér! programon belül Komáromban.

Sárdi Tímea rendőr főtörzsőrmester tanítgatja a gyerekeket (Fotó: police.hu)

A rendőrség Sárdi Tímea rendőr főtörzsőrmester közreműködésével a város területén található iskolákban bűn- és baleset megelőzési előadásokat tart, amelyek során a rendőrök felhívják a tanulók figyelmét cselekedeteik következményére, a helyes döntés meghozatalára, valamint a biztonságos közlekedés alapvető szabályaira. Kiemelt figyelmet szánnak a gyalogos és kerékpáros közlekedésre.

Csak okosan az úton (Fotó: police.hu)

A rendőrök április második hetében a Szent Imre Általános Iskolában jártak, ahol a kerékpározás szabályaival ismerkedtek meg a tanulók és kerékpáros tudásukat az ügyességi pályán bizonyíthatták.

Ügyességi pályán gyakorolhattak a gyerekek (Fotó: police.hu)

A Kincset ér! programot 2012-ben vezették be Komáromban, ami egyedülálló kezdeményezésnek számít az országban. Minden tanévben több száz óvodás és általános iskolás tanuló vesz részt a programban, amit védőnők, orvosok, pedagógusok és rendőrök állítottak össze. A témák között a személyes higiénia fontosságáról, a magas vérnyomáshoz, a túlsúlyhoz, a magas vérzsírszinthez, a cukorbetegséghez kapcsolódó problémákról, az érrendszeri betegségekről, a mentális egészségmegőrzésről, csakúgy, mint a családalapításról vagy a tudatmódosító szerek elkerülésének mikéntjéről. A szakemberek az év során olyan témákat is érintenek majd, mint a bűnmegelőzés, a közbiztonság és a közlekedésbiztonság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában