Támogatás

2018.09.14. 06:48

Kincset ér az egészségünk, ezt Komáromban is támogatják

Ismét támogatást kap Komáromban az egészségmegőrző program, a Kincset ér. Erről tartott szerdán évnyitó tájékoztatót a város vezetősége a Városházán.

Kemma.hu

Forrás: komarom.hu

Az egészség Komáromban kiemelt figyelmet kap, így az önkormányzat által életre hívott egészségügyi megelőző programban, a Kincset ér projektben résztvevő intézmények és szervezetek vezetőinek tartott évnyitót dr. Molnár Attila polgármester és dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester a Városházán szeptember 12-én.

Dr. Kreft-Horváth Loránd elmondta, az egészségügyi program ismét megkapta a működéséhez szükséges akkreditációt, egy pályázatnak köszönhetően pedig további forrásokat is nyert a projekt. A támogatásnövekedésnek köszönhetően az idei tanévben várhatóan tovább bővül a Kincset ér, az eddigi magas minőségű előadások-programok mellé, további elemek is bekapcsolódnak majd.

— Amikor városunk egészségügyi szakemberei kidolgozták a prevenciós programot, azt tartották szem előtt, hogy az egészséges életmódra való nevelést kora kisgyermekkorban el kell kezdeni. Ezért a projekt elemei szervesen egymásra épülnek, óvodától a középiskoláig – fogalmazott az alpolgármester.

Az országos mintaprogramban idén is szó esik majd a személyes higiénia fontosságáról, a magas vérnyomáshoz, a túlsúlyhoz, a magas vérzsírszinthez, a cukorbetegséghez kapcsolódó problémákról, az érrendszeri betegségekről, a mentális egészségmegőrzésről, csakúgy, mint a családalapításról vagy a tudatmódosító szerek elkerülésének mikéntjéről. A szakemberek az év során olyan témákat is érintenek majd, mint a bűnmegelőzés, a közbiztonság és a közlekedésbiztonság.

Dr. Molnár Attila a nyitóértekezlet alkalmával külön köszönetét fejezte ki a résztvevő intézmények, szervezetek felé, hogy töretlen lelkesedéssel vesznek részt a programban. A városvezető elmondta, az önkormányzatiság egyik legfontosabb feladata, hogy támogassa közösségépítést, és ez a Kincset érnek köszönhetően maradéktalanul meg is valósul.

A polgármester kiemelte, Komárom jelen időszakban közel 3 milliárd forintot fordít intézményi fejlesztésekre: a bölcsőde felújítására, a családsegítő új épületére, sportpályák építésére, az óvodák udvarának teljes felújítására, vagy épp a Jókai gimnázium és a Kultsár iskola energetikai korszerűsítésére. A rendezvény végén dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző a lebonyolítást illető technikai részletekről tájékoztatta az egybegyűlteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!