koncert és prevenció

2019.02.15. 07:11

Ismét kincset ér a komáromi gyerekek egészsége

Idén koncerten bíztatták a konáromi gyerekeket az egészséges életmódra a Kincset ér! program keretében. A „talpalávalót„ a Zsebsün Együttes húzta.

Kemma.hu

Forrás: komárom.hu

Február 13-a délelőttjén a Zsebsün Együttes szórakoztatta az komáromi óvodásokat a Jókai moziban, számol be a Komárom.hu. A koncert dalai az egészséges életmódra hívták fel a figyelmet.

Fotó: komárom.hu

Az előadás előtt dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester, háziorvos a Kincset ér! városi egészségügyi prevenciós program vezetője elmondta: az évek óta tartó rendezvénysorozat az óvodás kórtól egészen a középiskolás kor végéig korosztályokra bontva hívja fel a figyelmet egészségünk megóvására.A több ezer fiatalkorút érintő, mintegy 50-60 szakember munkáját dicsérő országosan is akkreditált előadássorozat témái közt olyanokat találunk, mint az egészséges életmód, a mindennapi testmozgás fontossága, a minőségi étkezés, a higiénia, a balesetmegelőzés, a szexuális felvilágosítás, vagy épp a drogprevenció.

– Idén, május 18-án a Richter Egészségváros országos programjának egyik állomásaként nagyszabású, koncertekkel, előadásokkal, családi eseményekkel tarkított ingyenes egészségvédelmi szűrőnapra készülünk a Jókai ligetben – tette hozzá dr. Kreft-Horváth Loránd.

A koncert előtt, a néhány héten belül a Kincset ér! programnak köszönhetően megjelenő Almacsutka című egészségmegőrző kiadvány bemutatására, valamint az abban szereplő gyermekrajzok készítőinek elismerésére került sor.

A Zsebsün együttes Kincset ér koncertje (Fotó: komárom.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!