bűnügy

2019.03.04. 14:04

Letartóztatták a netes csalót: több millió forintot csalt ki a gyanútlan „vevőktől”

A férfi interneten olyan dolgokat árult, amikkel nem rendelkezett, így a vevői megvették a nagy semmit. A bíróság letartóztatta.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak csalónak a letartóztatását, aki internetes oldalakon adott fel olyan adásvételi hirdetéseket, amelyek teljesítése nem állt szándékában, a sértetteket ezzel tévedésbe ejtette, és nekik kárt okozott azzal, hogy a bankszámlájára különböző összegeket utaltatott.

Az ügyészség indítványa szerint a különös visszaesőnek minősülő férfival szemben fenn áll a bűnismétlés és annak a veszélye, hogy a bizonyítást veszélyeztetné. Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adott, és elrendelte az elkövető letartóztatását egy hónap időtartamra.

Dr. Horváth Sándor, a megyei ügyészség helyettes szóvivője elmondta, hogy az elkövető január 8-án egy budapesti bankban azért nyitott bankszámlát, hogy a tévedésbe ejtett sértettekkel erre utaltasson különböző összegeket. A férfi a bankszámla megnyitását követő napon egy szerszámgép szett 50 ezer forintért történő eladására irányuló hirdetést adott fel, az erre jelentkező sértettel vételárként és postai költségként 52 ezer forintot utaltatott a bankszámlájára, amelyet követően elérhetetlenné vált.

A gyanúsított ezt követően két különböző típusú személygépkocsi eladására adott fel hirdetéseket, az egyiket 1 millió 480 ezer forintért, a másikat 1 millió 700 ezer forintért árulta.

A hirdetésekre jelentkező egyik sértettel előlegként 150 ezer forintot, a másik sértettel ugyancsak előlegként összesen 1 millió forintot utaltatott a számlájára. A gépjárműveket a sértettek nem kapták meg, az elkövető számukra elérhetetlenné vált.

Az elkövető büntetett előéletű, legutóbb 2018. március 29-án szabadult a lopás miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésből feltételes kedvezménnyel, ezért különös visszaesőnek minősül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában