csalás

2019.03.01. 14:23

Átverés a neten: a vevők megvették a nagy semmit

Egy férfi egy internetes oldalon kínált eladásra olyan termékeket, amik nem is az övé voltak. Az ügyfelei feljelentették, a rendőrök elkapták.

Kemma.hu/police.hu

Forrás: Shutterstock.com

A rendőrség tájékoztatása szerint elkapta és őrizetbe vett egy férfit, aki online csalást követett el. A gyanú szerint a 42 éves budapesti lakos január 9-én egy internetes oldalon eladásra kínált egy szerszámgépet, melyre vevőt is talált. A vevő a megbeszélt vételárat elutalta, de a terméket nem kapta meg és az eladót sem tudta már elérni. A sértett január 11-én tett feljelentést a Dorogi Rendőrkapitányságon.

A rendőrök a nyomozás során azonosították a tettest, akit február 28-án a rendőr-kapitányságra előállítottak. Ekkor kiderült, hogy az elfogott T. József más, hasonló bűncselekményt is elkövetett: olyan autókat kínált eladásra, amivel soha nem rendelkezett, így azokat nem tudta volna eladni.

A férfit gyanúsítottként kihallgatták, ellene csalás bűntett miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók T. Józsefet őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!