Időjárás

2024.01.18. 04:30

Egynapos tavasz a télben: 16 fokot is mérhetünk csütörtökön

Időjárás szempontjából érdekesnek ígérkezik a csütörtök, ugyanis 16 fokig is felszökhet a hőmérő higanyszála, ez pedig nagyon megviseli majd a frontérzékenyek szervezetét.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint csütörtökön  erősen felhős, vagy borult lesz az ég, de főleg délnyugaton előbukkanhat a nap. Többfelé számíthatunk záporesőre. Délelőtt a DNy-i, délutántól az ÉNy-i szél erősödik meg. Viharos széllökések is lesznek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön erősen  felhős vagy borult idő várható, majd délelőttől délnyugat felől elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet, így délen és nyugaton több órára kisüthet a nap. Az északkeleti harmadban - beleértve a főváros térségét is - szinte egész nap borult marad az idő. Többfelé kell számítani esőre, záporra, a déli tájakon kis eséllyel az ég is megdörrenhet. 

Az északi országrészben számottevő mennyiségű eső eshet. A Dél-Dunántúlon és az Alföldön továbbra is nagy területen kísérhetik élénk, erős lökések a déli, délnyugati irányú szelet. Másutt többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén általában 10 és +16 fok között alakul, de délen ettől pár fokkal melegebb is lehet. Az ország északkeleti harmadán és esetleg a nyugati határszélen azonban mindössze 2 és 10 fok közötti maximumok valószínűek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!