Időjárás

2022.08.28. 06:46

Kiadták a riasztást a megyére: viharos szél kíséretében söpörnek végig a zivatarok

Csapadékosan indul a hét utolsó napja, a meteorológia a riasztást is kiadta a megyére a heves zivatarok veszélye miatt.

Kemma.hu

Forrás: Bors

Fotó: Móricz István

Megyeszerte sok helyen ébredhetünk szakadó esőre, van ahol már hajnal óta szakad az eső, villámlik és dörög. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint vasárnap főleg hajnalban és estétől várható szórványosan zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom megyére már ki is adta az elsőfokú, citromsárga riasztást a heves zivatarok veszélye miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

 

A meteorológia előrejelzése szerint ma általában többórás napsütésben lesz részünk a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de napközben a jobban összeálló gomolyfelhők miatt erősebben felhős területek és időszakok is lesznek. Elszórtan lehet zápor, zivatar, késő délutánig a Tiszántúlon kisebb a csapadék valószínűsége. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 35 fok között valószínű, kelet felé számíthatunk a magasabb értékekre. Késő estére 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!