Időjárás

2022.06.09. 17:11

Nagy vihar csapott le Esztergomra: víz alá került a városközpont (fotók)

Csütörtök délután cudar vihar csapott le Esztergomra, amely pillanatok alatt vízzel árasztotta el a városközpontot. A tűzoltóknak is akadt munkájuk.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

A szerdai esőzések után csütörtök délután sem maradtunk csapadék nélkül. 15 óra magasságában brutális vihar csapott le Esztergomra, amely következtében víz alá került a belváros.

A szerda délután Tatabánya egén megjelent tuba után a csütörtöki idő is tartogatott kellemetlen meglepetést. Pillanatok alatt akkora mennyiségű csapadék zúdult Esztergomra, hogy a városközpont szinte teljesen víz alá került. A fotókon jól látszik, hogy a közlekedő járművek kerekeit teljesen ellepi az úton hömpölygő hatalmas víz.

Forrás: Kemma.hu

Ahogy arról már beszámoltunk, az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga riasztása továbbra is érvényben van a megye több járására is a felhőszakadások veszélye miatt. A lecsapó vihar miatt a tűzoltóknak is akadt munkájuk Esztergomban.

Csekéné dr. Laczkó Melinda tűzoltó alezredestől, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetőjétől megtudtuk, hogy az Árok utcában 2 fa az úttestre dőlt, félpályás forgalmi akadályt képezve. A helyszínre az esztergomi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik kézi erővel hárították el az akadályt.

Forrás: Kemma.hu

A Malonyai utcában egy nagy fa kettéhasadt. Az egyik fele az úttestre dőlt, amit az esztergomi hivatásos tűzoltók kézierővel eltávolítottak. A másik fele egy családi ház tetejére dőlt, az egység a ház tetejére dőlt fát, motoros láncfűrész segítségével eltávolította a tetőről, így megszüntette a veszélyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!