Celeb

2024.03.09. 14:22

Lajcsi kiakadt: a tüdőbetegnek nem, de emberrablónak jár a házi őrizet

Lassan egy éve, hogy börtönbe került a zenész. Galambos Lajos egészségi állapota azóta egyre romlik, mégsem engedélyezik számára a házi őrizetet.

Kemma.hu

A mocsai trombitás, Galambos Lajos csaknem egy éve vonult börtönbe. Lajcsit áram-, gáz- és vízlopás miatt 8 hosszú évnyi bírósági kálvária után jogerősen 3 év 6 hónapra ítélte a bíróság.

Galambos Lajos áprilisban lesz egy éve, hogy börtönbe került. Egészségi állapota azóta egyre romlik, mégsem engedélyezik számára a reintegrációs őrizetet.
Galambos Lajos fújhatja a házi őrizetet
Fotó: Flajsz P. / Forrás: 24 Óra

Egy ideig különféle trükkökkel próbálta halogatni a büntetés letöltését. Éppen emiatt egyáltalán nem biztos, hogy kedvezménnyel szabadulhat majd. A Bors információi szerint a zenész jogi képviselője sem tudta elérni, hogy házi őrizetet kapjon Lajcsi. Ezzel szemben más híresség rács nélkül tölti mindennapjait.

Galambos Lajos kiakadt az Aurelio ügy miatt

Aurelio Caversaccio, aki emberrablásért és kábítószer-fogyasztásért került volna rács mögé, megkapta az őrizetet. Ennek tudatában nem meglepő a trombitás reakciója. A lap megkereste Galambos jogi képviselőjét, dr. Csontos Zsoltot, aki szerint az őrizetről minden esetben a büntetés-végrehajtási bíró dönt, de az, hogy kinek ítéli ezt meg, az nincs összefüggésben az elítélt által elkövetett bűncselekménnyel.

Hiába kérte, nem kapta meg

Köztudott, hogy a zenész gyógyíthatatlan beteg, COPD-ben, azaz tüdőtágulatban szenved. Galambos Lajos állapota speciális ellátást igényel, amiért legelőször és azóta már többször is kérvényezte a bíróságnál, hogy házi őrizetben, jognyelven reintegrációs őrizetben tölthesse le a büntetését. A kérelmek hiábavalóak voltak, vagyis egészen a szabadulásáig marad a börtönkórházban marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában