Gyógyulás

2023.02.16. 15:35

Itt a bírósági döntés Lajcsi ügyében - mondjuk, szabad-e a Vértesben kirándulnia

Kiderült, hogy miért hallott a Bors munkatársa orvosi eszközöket a háttérben, amikor Lajcsit felhívta.

Kemma.hu

Lagzi Lajcsi egyelőre nem vonul be a börtönbe

Forrás: borsonline.hu

Mint ismeretes, Galambos Lajos nem kezdte meg február 15-én a rá jogerősen kiszabott 3 év 6 hónapos büntetését a kecskeméti börtönben, írta meg a borsonline.hu. Az már kiderült, hogy a trombitaművész nem önkényesen kerülte a „rácsos intézményt”, hiszen maga árulta el, hogy minden rá vonatkozó bírói döntést betart, vagyis joggal volt a Vértesben, ahol lefotózták.

De miért is kirándulgatna arra az egyébként légzési nehézségekkel, vagyis tüdőproblémákkal küzdő zenész, pláne miért járná az erdőt egyes egyedül? A Bors szerint azért, mert Lovasberénytől 13 kilométernyire, Csákváron áll az Esterházy-kastély, amely ma szanatóriumként és kórházként üzemel és hazánk egyik legmodernebben felszerelt pulmonológiai osztálya is itt található. Így tehát a szerdán készült fotó éppen az arra felé autózó és néhány percre megpihenő Galambos Lajost mutathatta be. Ez pedig megmagyarázná azt is, hogy a Bors munkatársa miért hallott orvosi eszközöket a háttérben, amikor Lajcsi szerdán felhívta.

A kastély egyébként 1954 óta funkcionál egészségügyi intézményként. Orvosai talán Lajcsinak is javasolják, hogy sétáljon sokat a kastélyparkban és ha így tesz, biztosan meglátogatja majd a csodaszámba menő fát is, amely talán neki is segít a mielőbbi felépülésben.

Galambos Lajos ebben a csodálatos angolparkban pihenhet.
Galambos Lajos ebben a csodálatos angolparkban pihenhet
Forrás: borsonline.hu

Mint ismert, Lajcsit 2022 decemberében jogerősen 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélték. Több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak. Napok óta az tartja izgalomban a magyar sajtót, hogy mikor vonul börtönbe, illetve hogy miért nem vonult.

A Budapest Környéki Törvényszék friss közleménye szerint a mulatós zenésznek február 15-én kellett volna jelentkeznie, hogy letöltse a büntetését. Azonban védője útján január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben halasztást kért a szabadságvesztés büntetés megkezdésére. Ebben az esetben a perbíróság határoz a kérelemről.

A halasztási kérelem elbírálása folyamatban van, és amíg ez megtörténik, addig a mocsai zenésznek nem kell bevonulnia a rácsok mögé. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában