Börtön

2023.01.28. 08:30

Megszólalt az ügyvéd: Lajcsinak nem kell börtönbe mennie a betegsége miatt?

Úgy tűnik, hogy a rá váró börtönbüntetés mellett Lajcsinak most komoly egészségügyi problémákkal is szembe kell néznie. A trombitaművész fulladásos rohamok gyötrik, orvosai pedig nem tudják, mi lehet a baj.

Kemma.hu

Komoly egészségügyi problémákkal küzd a trombitaművész

Forrás: Bors

A trombitaművészről ijesztő fotó látott napvilágot pénteken, írta meg a borsonline.hu.  Lajcsi valamiféle légzést segítő készüléket kapott, mivel elmondása szerint olyan súlyos fulladásos rohamokat kap, amik miatt néhány napja fia mentőt akart hívni hozzá. Galambos Lajos most egy magánkórházban vizsgáltatja ki magát, de egyelőre az orvosai nem jutottak eredményre. 

−Az elmúlt hét év felőrölte az energiámat. Azt hittem, sohasem fogy el belőlem a lendület, de most úgy érzem, mégis. Olyan problémák jelentkeztek nálam a közelmúltban, amik valószínűleg lelki eredetűek, de már szervi problémákban is mutatkoznak - panaszolta Lajcsi, aki hozzátette, az első vizsgálati eredmények nem sok jóval kecsegtették.

Galambos Lajos most egy magánkórházban vizsgáltatja ki magát
Galambos Lajos most egy magánkórházban vizsgáltatja ki magát
Fotós: Máté Krisztián / Forrás: borsonline.hu

A Bors megkereste a trombitaművészt, aki egyelőre arról nem tudott nyilatkozni, hogy a betegsége lesz-e bármilyen hatással a börtönbevonulásának időpontjára. Hozzátette, ezzel nem is foglalkozik, hiszen az egészsége ennél a kérdésnél jóval előbbre való, majd megjegyezte hívásunkkor éppen vérvételre siet ezért el is köszönt.

– A jogszabály szerint két évet meghaladó szabadságvesztés esetén csak nagyon alapos indokkal adnak halasztást a bevonulás tekintetében, de a két évet nem meghaladó ítélet esetén is csak nagyon ritka és indokolt esetben szokott úgy dönteni a büntetés végrehajtási bíró, hogy halasztást engedélyez. Az indok lehet súlyos, a bv. Intézetek keretein belül nem kezelhető betegség, vagy családi ok. Előbbi esetén nem elég a kezelőorvos véleménye  - nyilatkozta általánosságban dr. Gerencsér András ügyvéd. 

− Ilyenkor igazságügyi orvosszakértőt rendelnek ki, hiszen a bíró önállóan nem döntheti el, hogy a kérvény jogos-e, vagy sem. Itt tenném hozzá, hogy a börtönkórház elég széles spektrumát lefedi a betegségeknek, vagyis szinte minden egészségügyi problémát tudnak hatékonyan kezelni. A kérelem beadása egyébként önmagában nem halasztó hatályú, de általában igen gyorsan szakértő kézre kerül a panaszos, vagyis viszonylag gyorsan eldől, hogy indokolt -e a halasztási kérelem - tette hozzá dr. Gerencsér András.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában