Interjú

2022.10.18. 19:12

Pápai Joci: 18 év kellett ahhoz, hogy elérjem az álmaimat

A tatai születésű előadó a zenével már korán kapcsolatba került, mivel bátyja hatására már 4 évesen elkezdett gitározni, dalokat írni. Fejlődése során hatással volt rá a 60-as, 70-es évek zenéje, a rock, a pop, soul, R&B zenei stílus. A nagyközönség előtt először 2005-ben mutatkozott be a TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának második évadában, ahol a vigaszágas körig jutott. A tehetségkutató után önálló nagylemezzel debütált.

Kemma.hu

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Fotó: Czinege Melinda

Bár hétről hétre vasárnaponként a Sztárban sztár leszek! zsűriszékében ül Pápai Joci, és a versenyzői felkészüléséről, támogatásáról szólnak a mindennapjai, az őszi és a téli hónapok elsősorban a család és az alkotás ideje számára. Ilyenkor lassabb tempót diktál magának, és élvezi ennek az időszaknak a szépségeit, mesélte a Borsnak a tatai énekes. 

Az énekest 18 éve ismerte meg az ország. Azóta sokat változott, most visszatekintet egykori önmagára.

– Fiatal, kiforratlan és nyers voltam, nekem időre és tudatosságra volt szükségem a pozitív változáshoz, de nyilván a sok nehézség is befolyásolt. Kellett az akarás, hogy fejlődőképes legyek, és ne adjam fel, ne álljak meg a dalok írásában. A folyamatos gyakorlás és a színpadi jelenlét, a hit, a zene szeretete segített a céljaim, a vágyaim elérésében. A koncertjeimen is van egy szegmens, ami erre tér ki. Ha akadályokat gördít is elénk az élet, óriási dolog, ha azt csinálhatod, amit szeretsz. Talán szerencse is kell hozzá, de mivel én 35 éves koromban lettem sikeres, az én esetemben erről nem beszélhetünk. Nem mindenki tudja azonnal elérni az álmait, nekem 18 év kellett hozzá.

Arról is mesélt hogy amikor 2017-ben sikeres lett, az volt a kérése a családjához és a barátaihoz, ha bármilyen negatív változást észlelnek rajta, azonnal jelezzék. 

– Viszont az is igaz, nem mindegy, ki mondja és milyen hangnemben teszi. Sajnos nagyon sok irigy ember van, éppen ezért nekem kellett jó helyre tennem a rosszindulatú megjegyzéseket. A sikerrel sok minden megváltozik, egy idő után pedig úgy is látszódhat, hogy elszállt. De azt sosem szabad elfelejteni, hogy honnan jöttünk.

Pápai Joci
Forrás: TV2

Joci gyerekei közül fia viszi tovább apja ambícióit. 

– Bár a lányom nagyon szereti a zenét, de nem énekel, nincsenek ilyen ambíciói. – részletezte – Ellenben a fiam már kétéves korától dobol, gitározik, szeret táncolni, jó hangja van, de el kell kezdenie ezzel komolyabban foglalkozni, mert lassan kifut az időből. Apaként az az elsődleges feladatom, hogy abban támogassam a gyerekemet, amit ő szeretne csinálni. Ha úgy dönt és az lesz a vágya, hogy zenész vagy előadó váljék belőle, akkor ebben állok mellette. Ha mégsem, azt is el tudom fogadni, mert pontosan tudom, a zenész szakma és a vele járó életvitel mekkora stresszel jár. Minél feljebb lépünk a ranglétrán, annál nagyobb a feszültség, nem biztos, hogy ez hosszú távon jó, és mindenki bírná.

A nemrég startolt Sztárban sztár leszek zsűrijében ismét helyt foglaló tatai énekes az elkövetkező időszak kihívásairól is mesélt.

–A koncertek szezonjának így októberben vége. A műsor, bár nagyon szórakoztató, de ez is munka, és szeretek dolgozni, utálom a semmittevést. Számomra ez egy kedvenc időszak, ugyanis ilyenkor alkotó fázisban vagyok, picit felengedhetek, más tempót diktálok magamnak, másképpen osztom be az energiáimat. 

Mint hozzátette, sokkal több idő jut a családjára, tartalmasabb időket tudnak együtt tölteni.

A Sztárban sztár leszek!-kel kapcsolatban elmondta azt is, hogy ebben a periódusban nem lehet megítélni, de még megsaccolni sem, hogy idén ki kapja meg 2022 legsokoldalúbb előadója címet.

–Láttunk már olyat, hogy első helyről került valaki az utolsóra, és ez fordítva is igaz. Az viszont tény, hogy kivétel nélkül mindenki rendkívül tehetséges, rossz éneklésről nem, inkább gyengébben sikerült produkciókról tudunk csak beszélni.

Pápai Joci a Sztárban sztár leszek! zsűrijében
Forrás: TV2

Kökény Daninak adott újabb lehetőséghez annyit fűzött hozzá: a versenyző hasonlít hozzá annyiban, hogy ő is annyira akarja csinálni, mint amennyire a tatai énekes is akarta ezt 18 évvel ezelőtt. 

– Ez egy kiút, segítség lenne számára, legalábbis lelkileg biztosan. Nekem is a zene szeretete tudott igazából boldogságot adni, szerintem Daninak is. Ugyan én más típusú fiatal srác voltam, én tele voltam energiával, erővel, jókedvvel, mindig a középpontban álltam. Ellenben ő egy visszahúzódó fiatalember, de ezzel sincs az ég világon semmi gond, így is elérheti a vágyait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában