Közélet

2017.02.04. 12:47

Pápai Joci: eddig ez a legfontosabb dalom

Ma este lesz A Dal harmadik válogatója, amelyen a tatai Pápai Joci előadja Origo című számát. Az énekesért több okból is szurkolhatunk: két napja még beteg volt, az Origo pedig az egyik eddigi legfontosabb szerzeménye.

Zsíros Krisztina

 Ma este újabb tíz dal mutatkozik be a Duna TV A Dal című műsorában, tehát kiderül, hogy melyik 18 dal kerül a jövő hét pénteki és szombati elődöntőkbe. Muri Enikő, Radics Gigi és Tóth Gabi mellett a tatai Pápai Joci is bemutatja az Origo című számát. Az énekest két napja értük utol, akkor még betegen nyilatkozott a kemma.hu-nak. Elmondta, rengeteg munka van az Origóban és a produkcióban is.

- A tizenkét év alatt eddig ez a legfontosabb dalom. Az, hogy neveztünk vele A Dal című műsorba és bekerült a legjobb 30 közé, annak különösen örülünk, de az Origót nem erre a versenyre készítettük – mondta az énekes.
Az Origó zenéjét és a dalszövegét is ő maga írta, és Pápai Joci azt is elárulta, hogy a hangszerelésben nagyon komoly és határozott elképzelései voltak, amelyekbe először beletört a bicskája pár neves hangszerelőnek és producernek is.

- Nem engedtem változtatni, mert tudtam, hogy ezt a dalt úgy kell elkészíteni, hogy az nekem száz százalékosan tetsszen, és maximálisan megfeleljen az eredeti terveimnek. Nagyon háklis vagyok a dalaimmal egyébként is, a mostanival kapcsoltban pedig még inkább. Konkrét elképzelésem volt, hogy mit szeretnék - folytatta.

Pápai Joci az esélyeit nem latolgatja, főként azért sem, mert nem szeretne nagyon csalódni. Azt mondja, ez is nagyon nagy siker, hogy idáig eljuthatott a szerzemény.

- Nagyon nagy dolog az is, hogy a legjobb harminc közé bekerül egy szám. Őszintén bevallom, meg sem hallgattam a többiek dalát, mert ezáltal sem akartam az erőviszonyokat felmérni. Számomra az a fontos, hogy úgy mehessek fel a színpadra, hogy a legjobbat tudjam nyújtani és úgy jöhessek le, hogy mindent kiadtam magamból, amit közvetíteni szerettem volna - árulta el.

A színpadi produkcióval kapcsolatban elmondta, hogy lesz egy kis meglepetés, de ezt előre nem szeretné megosztani a közönséggel.

Az Origóról pedig azt érdemes tudni, hogy a klipes verziót fogják a nézők A Dalban hallani. Fontos, hogy mindennek élőnek kell lenni, az énekre utaló effekteket így átírták gitárra. Az énekes nem zárkózik el attól, hogy némileg módosuljon a dal, amennyiben a zsűri javaslatot tesz erre. Pápai Joci nyitott, szereti az izgalmakat és a változást is, a koncertekre is szívesen hangszereli át a zenéit.

- Ha ez lesz a kritérium, akkor ez nem fog a zsűri és közém állni. Az akusztikus verzió annyira jól sikerült, hogy nagyon szívesen előadnám azt is élőben. Az Origó stílusa igazi modern világzene, amely szerethető lehet bárkinek - mondta.

Pápai Joci reméli, hogy egészségesen állhat fel a színpadra, egyelőre az orvosa is azt tanácsolta, pihentesse a hangszálait a verseny előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!