NBIII.

2024.05.18. 13:47

Így lehet már akár a hétvégén bajnok a Bányász focicsapata

Akár már vasárnap, a Komárom VSE elleni vármegyei rangadón megnyerheti az NBIII. északnyugati csoportját a Bányász. Ehhez azonban három különböző mérkőzésen is kedvező eredménynek kellene születnie.

Túri Csaba

Remek hangulatú mérkőzésen végeztek döntetlenre ősszel a felek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Akárhonnan is vizsgáljuk, vérbeli rangadó vár a csapatokra vasárnap. Ha nem lenne a hazaiak számára a tét óriási, akkor is pikáns összecsapás lenne, de a Tatabánya bajnoki címért zajló versenyfutása különleges zamatot ad neki. Két fordulóval a vége előtt a helyzet a következő: a Bányász 60 ponttal első, mögöttük 57-57 ponttal jön a III. Ker. TVE és a Bicske. A legegyszerűbb forgatókönyv az lenne, ha a Tatabánya a hátralévő két mérkőzésen (az utolsó fordulóban a már biztos kieső Szombathelyi MÁV Haladáshoz látogatnak) szerez négy pontot. Ebben az esetben nem maradnak nyitott kérdések, a Bányász bajnok lesz és várhatja az osztályozó sorsolását. 

Nagy csatára van kilátás ezúttal is a Bányász és a Komárom összecsapásán
Nagy csatára van kilátás ezúttal is a Bányász és a Komárom összecsapásán
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

Így lehet bajnok a Bányász

Amennyiben azonos pontszámmal végeznek a csapatok, a következő feltételek rangsorolnak: 1. több szerzett győzelem, 2. gólkülönbség, 3. több szerzett gól. Ezekben a mutatókban szintén Gyürki Gergelyék állnak a legjobban. A Tatabánya eddig 18 győzelmet aratott, míg a két üldöző csapat 17-17 sikerrel áll jelenleg. A Bányász gólkülönbsége +28, a III. kerületi együttesé +27, míg a Bicske +20-al áll. Jól látható, hogy minden a bányászvárosiak kezére játszik, de azért ezt a két találkozót még le kell játszani. Egyszerűbb lenne a képlet, ha a múlt heti soproni mérkőzésen még pár percig kihúzta volna a Tatabánya védelme, de így is a saját kezükben van a sorsuk.

Adott esetben azonban már vasárnap bajnoki címet ünnepelhetnek a Bányász focistái és szurkolói. Ehhez értelemszerűen mindenképpen le kellene győzniük a komáromiakat. Ez természetesen önmagában még nem elegendő. A hétvégi bajnokavatáshoz az is kellene, hogy a III. kerületiek hazai pályán ne verjék meg a Balatonfüredet, illetve szintén a saját közönsége előtt bukjon pontokat a Bicske az ETO Akadémia ellen. Legyünk őszinték, erre a forgatókönyvre vajmi kevés az esély.

NBIII. északnyugati csoport, 29. forduló
Opus Tigáz Tatabánya - Komárom VSE
Grosics Gyula Stadion, Tatabánya, vasárnap 17 óra, vezeti: Szommer Attila (Kovács II. G., Halmai K.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában