Fradi

2024.02.28. 13:22

Botka Endre vallomása: Nagyot hibáztam

A Ferencváros válogatott hátvédje remekül játszott az Újpest elleni derbin, és bízik benne, ott lesz az Eb-n.

MW

A ferencvárosi Botka Endre a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Diósgyőri VTK–Ferencvárosi TC mérkőzésen a diósgyőri DVTK Stadionban 2023. október 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Balszerencsésen indult a 2024-es év a Ferencváros válogatott hátvédje, Botka Endre számára, sérülései miatt többször kimaradt a bajnoki címvédő kezdőcsapatából. Az Újpest elleni kiütéses győztes meccsen azonban már újra kezdőként számított rá Dejan Sztankovics,

és minden bizonnyal a szerda esti, Debrecen elleni kupamérkőzésen is fontos szerep hárulhat a játékosra, aki ott akar lenni a nyári Európa-bajnokságon.

A Ferencváros játékosa a januári, spanyolországi edzőtáborozás utolsó napjaiban sérült meg, így az esztendő első bajnokijain nem kaphatott szerepet. Február 10-én, a DVSC elleni meccsen térhetett vissza a pályára, ezt követően viszont megbetegedett, ezért kihagyni kényszerült az Olimpiakosz elleni Európa-konferencialiga párharc mindkét találkozóját – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Az Újpest elleni megsemmisítő győzelemből azonban már kivette részét a Fradi hátvédje, és a találkozó után a zöld-fehérek edzője, Dejan Sztankovics külön kiemelte Botka jó szereplését.

Mindig öttel akar nyerni a derbin

A Fradihoz hét éve, 2017 januárjában igazolt Botka Endre jó néhány nagy gólkülönbségű győzelemnek részese volt már az újpestiek ellen, ám sikeréhsége a legutóbbi diadal után sem csökkent – írta meg a Magyar Nemzet.

– A vasárnapi már a sokadik alkalom volt, hogy egy-egy győztes meccs után együtt ünnepelhettünk a szurkolóinkkal a Szusza Ferenc Stadionban, de ez az érzés megunhatatlan. Reméljük, nagyon sok ilyenben lesz még részünk. Azt kívánom, hogy mindig legalább öttel nyerjünk! – nyilatkozta a Fradi-játékos az ötgólos győzelem után.

Az első 10-15 perc kellett ahhoz, hogy visszajöjjek a játékba. Ebben az évben még nem játszottam tétmeccsen kezdőként, de úgy érzem, most már kezd kiegyenesedni a dolog

– tette hozzá a válogatott hátvéd. Botka Endre szerint a Fradinak nem volt sok ideje arra, hogy az Olimpiakosz elleni kiesésen bánkódjon.

– Annyi mérkőzést játszunk, hogy muszáj mihamarabb továbblépnünk ezeken. Az első tíz percben saját magunknak csináltuk a problémákat, de azonkívül teljesen uraltuk a játékot – árulta el a magyar válogatott játékos.

A Fradi mellett a magyar válogatott Botka Endre másik szívügye, és éppen ezért kavart nagy port a bolgárok elleni, Eb-kijutással végződött selejtezőt követő nyilatkozata, amit a játékos utólag már egy hibának vélt – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Hibát követett el tavaly ősszel

Tavaly novemberben Botka Endre az egyik interjúban elárulta, hogy nem elégedett a játékperceinek számával, és bizony, el kell gondolkodnia azon, hogy a klubjában neki jutott játékmennyiség elegendő lesz-e ahhoz, hogy elérje célját, azaz hogy 2021 után az idén is ott legyen a magyar válogatottal az Európa-bajnokságon.

Botka a télen nem cserélt csapatot, sérülése és betegsége miatt azonban a tavaszi idény elején többször is hiányzott a meccskeretből. Vajon mennyire érzi ezt hátránynak a hátvéd egy hónappal a nemzeti tizenegy idei első felkészülési mérkőzései előtt?

– Ezt most próbálom teljesen kizárni a fejemből. Korábban sokszor elkövettem azt a hibát, hogy az ilyen gondolatok túlságosan elvitték a fejemet, ezért nem koncentráltam annyira magamra, mint amennyire kellett volna, ebbe a hibába most nem szeretnék újra beleesni. Próbálok nem túlagyalni semmit. Most csak arra koncentrálok, hogy amikor megkapom a lehetőséget, a lehető legjobb játékot tudjam nyújtani – jelentette ki Botka Endre, aki már a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében is fontos szerepet kaphat a DVSC ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában