Hagyományos diós

2022.11.23. 16:39

Aranyérmes lett a kesztölci bejgli az Év bejglije versenyen

A tavalyi bronzérem után az idén aranyat érdemelt ki a kesztölci Erika Cukrászda az Év bejglije versenyen. A sütemény ezúttal is Kara József Zoltánné nevéhez fűzőik.

Kemma.hu

A Magyar Cukrász Ipartestület az idén harmadik alkalommal hirdette meg az Év bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára. Az ipartestület népszerű szakmai versenyei – az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek – mellett ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében.

A versenyre olyan termékekkel nevezhettek cukrászdák, melyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak, hiszen a bejgli a Magyar Élelmiszerkönyvben „védett” termék, melyet szintén az ipartestület kezdeményezett – olvasható a Magyar Cukrász Ipartestület közleményében.

Ezúttal is Hagyományos diós, Hagyományos mákos és Ínyenc kategóriában lehetett nevezni a versenyre.

Kategóriánként három fős zsűri értékelte a versenymunkákat. A három kategóriában idén mintegy 50 bejglit kóstolt és értékelt a neves szaktekintélyekből álló zsűri, akik mellé „műkedvelő” zsűritagok is csatlakoztak.

A kesztölci Erika Cukrászda Hagyományos diós kategóriában érdemelte ki az aranyérmet. Az előző esztendőben Hagyományos mákos kategóriában szerzett bronzérmet Kara József Zoltánné süteménye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!